9 bra och nödvändiga julklappar för män

bra julklappar för män

Nu är det inte långt kvar till jul och det börjar därför vara dags att bestämma sig om man till detta år beslutat sig för att köpa sina presenter via nätet. Det behöver ju nämligen finnas en del marginaler vid posthanteringen – något som man ibland lärt sig den hårda vägen.

De närmaste dagarna tar vi i några inlägg fram några idéer på bra julklappar både för män och kvinnor. Vi börjar med exempel på några nödvändiga julklappar för män som borde finnas i varje mans garderob, men som alltför många ändå saknar.

Ett av problemen då det gäller julklappar eller presenter överlag är att veta vad personen ifråga gillar. Kläder kan exempelvis vara väldigt svårt att köpa då man behöver beakta både smak och storlek vid valet av present.

Ofta kan det leda till att man köper något som kanske inte är helt nödvändigt eller ens användbart och som endast ligger och samlar damm efter julafton.

Här är några exempel på presenter som varje man garanterat har nytta av och som borde finnas hos varje man som bryr sig om sina kläder och accessoarer. 

Lyxigt skoputsset

lyxigt skovårdsset julklappar

Ett av de hetaste tipsen för denna jul är denna eleganta skoputslåda från engelska mästarna Loake. Trälådan med guldbeslag innehåller 14 skovårdsprodukter, som täcker in allt inom vård och rengöring av skinn och mocka.

Förmånligare skoputsset

skovårdsset för män julklappstips

För den som söker ett förmånligare alternativ finns här ett set från Gentlemen’s Hardware – ett märke som för övrigt har många fyndiga och praktiska produkter för vardagen. I detta set finns en svart och en neutral skokräm, två borstar samt en putsduk och ligger i ett snyggt fodral.

Skoblock i cederträ

För den som bryr sig om sina skor behövs definitivt skoblock av bra kvalitet – då helst i cederträ. Cederträ sprider väldoft och har samtidigt antibakteriella egenskaper som hjälper till att absorbera fukt och håller därmed skorna fräscha.

Detta exklusiva skoblock i cederträ spänner ut skon både på längden och på bredden. 

Skoblock från Johnells

julklappstips skoblock

För den som föredrar ett lyxigt guldhandtag finns här ett skoblock i rött cederträ från anrika svenska Johnells. Skoblocken hjälper till att hålla skorna i toppskick genom att behålla form och renhet. 

Cederträ Kit

Det är inte endast i skoblock det kan vara en bra idé att använda sig av cederträ. Galgar och doftblock i cederträ ger kläder en svag väldoft och skyddar samtidigt kläderna mot bland annat silverfiskar, mal och pälsänger.

I detta paket finns fyra cederträblock, en kostymgalge och två skjortgalgar tillverkade av 100% cederträ.

Lyxig klockförvaring

lyxig klockbox i trä

Om man äger lyxklockor behövs även en förvaringsplats av högsta kvalitet. Här har vi en klockbox från Berluti som är handtillverkad i Italien, med ett ytterskal i företagets lyxiga läder med en innerdel av rosenträ. 

Förmånligare klockförvaring

snygg klockbox julklapp

För den som inte äger klockor ur den lyxigare kategorin kan det kännas onödigt att satsa på en förvaringsbox som är dyrare än själva klocksamlingen. Här finns ett billigare alternativ från anrika Wolf, ett företag som varit verksamt ända sedan 1834.

Klädborste

klädvård julklappar

Steamerys klädborste håller dina kläder fria från damm, hår och päls. Den är lika skonsam som den är effektiv och kan därför användas på de flesta material och fräschar snabbt upp dina plagg. Kommer i en fin box, som är perfekt att ge bort i present.

Steamer för kläder

steamer för kläder och gardiner julklappar

Cirrus No.2 från Steamery Stockholm är den nya uppdaterade versionen av den populära handsteamern från Steamery Stockholm. Förutom en exklusiv design med en matt finish har den även ett munstycke i borstat stål som är designat för att fördela ångan jämnt över tyget så att alla skrynklor effektivt försvinner. Den har ett avtagbart munstycka för steaming av material som ull och siden. 

Tags from the story
,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *