9 sista julklappstipsen för mannen

Det har blivit dags att avrunda med julklappstipsen för denna jul. Det gör vi genom att ta fram några tips på några riktigt manliga julklappar.

Enligt en undersökning som Ferratum gjort kommer svenska hushåll att spendera en lika stor del av sin inkomst på julen i år som ifjol. I år lägger vi 20 procent av vår disponibla inkomst på julfirandet. Men en tydlig trend är att vi väljer att handla allt mer på nätet. Av tjugo länder är Sverige topp tre på när det kommer till att handla julklappar på nätet, en ökning sedan förra året.

Om man avser införskaffa sina julklappar på nätet gäller det dock att skynda på, eftersom största delen av webbshopparna har imorgon den 20 december som sista dag att inhandla julklapparna för att de skall hinna levereras till julafton.

Det är inte en alldeles enkel uppgift att välja julklappar för mannen, oavsett om det gäller ens pappa, goda vän eller livspartner. Här försöker vi dock hjälpa till så gott det går för den som börjar få brist på tid och idéer.

Nedan är våra sista tips för julen:

1. Kompletta Rakkitt

 Då det gäller rakning med kniv finns här ett så kallat “begynnelseset” som går under namnet Shave Kit Total med allt man behöver för att komma igång. Även i övrigt är så kallade rakset rätt säkra kort då det gäller att uppvakta de mest manliga av män. Med underbara, manligt doftande raktvålar och fina verktyg finner man lätt vägen till mannens hjärta.

2. Proraso – Vintage Selection Gino

På tal om rakprodukter, så förtjänar Proraso och deras Proraso – Vintage Selection Gino ett särskilt omnämnande. Prorasos bilder är lika legendariska som deras rakprodukter. Lagom till julen har man släppt 3 stycken samlarlådor med bilder från Prorasos arkiv med reklambilder från 1950-talet, en hyllning till historien om Proraso.

3. Lyxiga parfymboxar

En presentförpackning till julen är en riktig klassiker oavsett om det gäller mannen eller kvinnan. Precis som för kvinnan, är det Acqua di Parma som levererar de snyggaste presentförpackningarna även för män. Acqua di Parmas Colonia Club Gift Set är en både stilig och väldoftande present till denna jul.

För den som föredrar deras mer traditionella doft som lanserades år 1916, finns även Colonia Gift Set tillgängligt i Acqua di Parmas kännspaka gula färg.

4. Tom Fords parfymer

Om vi ännu håller oss till parfymer, så finns några märken som kommer upp till parfymhuset Creeds nivå när det gäller exklusivitet. Ett av dessa märken är Tom Ford, vars signaturdoft Tom Ford Noir Extreme samt den lyxiga kollektionen Private Blend, med dofter som Tuscan Leather och Tobacco Vanille alltid är uppskattade gåvor även för de mest krävande av män.

5. Penna med gravyr

En penna med gravyr är en ytterst personlig julklapp som med stor sannolikhet uppskattas hos de flesta. Även om reservoarpennan kanske är mer stilig, så är en kulspetspenna ett säkrare kort tack vare dess mångsidighet. På bilden Parkers klassiker Sonnet, som går under namnet Parker Sonnet Black Gift Set.

6. Redskap för kocken

För hemmakocken finns numera en hel kollektion av kvalitetsverktyg till köket från den kände TV-kocken Per Morberg, med allt från knivar, kokbok till förkläde och stekpannor. Dessutom lanserade Orrefors i ett designsamarbete med Per Morberg tidigare i år glasserierna Morberg Exclusive och Morberg Collection med bland annat rödvins- och vitvinsglas, ölglas och tumbler.

7. Den perfekta rök/whiskyfåtöljen

Vem bland männen har inte drömt om att få sitta framför brasan i en äkta läderfåtölj och avnjuta sin favoritwhisky eller en cigarr? Här är en riktig lyxig fåtölj av märket Kensington.

8. Svenska cigarrer

På tal om cigarrer kan vi samtidigt passa på och tipsa om den enda helt svensktillverkade cigarren som finns på marknaden just nu, nämligen Tektor Cigars. Tektor Cigars tillverkas på Gotland där man bevisligen är duktiga på att ta tillvara på öns fina råvaror. Det finns en del andra svenska märken bland cigarrer, men de är alla tillverkade i andra länder.

9. Lyxiga tändare

Även bland accessoarer som tändare finns det några märken som är mer klassiska än andra. Dit hör bland andra de svåråtkomliga tändarna från Alfred Dunhill och Cartier. Även franska S.T. Dupont är ett märke som är värt att utforska ifall man vill ha en exklusiv tändare som julklapp. Satsa då gärna på gravyr för att göra gåvan personligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *