Black Weekend – De bästa erbjudandena

Idag är det jättereadagen Black Friday som de senaste åren slagit igenom på riktigt i Sverige, och ifjol passerades alla tidigare rekord med råge. I år uppger nästan varannan svensk att man ämnar nyttja readagen – främst på nätet. De senaste årens trend är nu även att förlänga köpfesten till något som i marknadsföringstermer kallas “Black Weekend” och även “Cyber Monday”.

Black Friday är en “handelsdag” som kommer från USA, då mängder av fysiska butiker liksom webbutiker har rea. Det faktiska datumet ändras från år till år men är alltid fredagen efter Thanksgiving. Datumet för 2017 är alltså idag, 24 november. Tillsammans med Cyber Monday som är tre dagar senare markerar det starten på julhandeln och då många amerikaner men även européer börjar juldekorera och shoppa. Handelsdagen har börjat anammas i Europa och så även i Sverige.

DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, undersöker svenskarnas shoppande på Black Friday på olika sätt. Dels genom DIBS egna data baserat på faktiska transaktioner hos svenska webbutiker där man ser den faktiska ökningen eller minskningen, och i år har man även bett YouGov fråga svenskarna hur de kommer handla på Black Friday.

Totalt uppger 44 procent av svenskarna att de kommer att shoppa på Black Friday, kvinnor något mer än män och 18-29 åringar mest med hela 68 procent. Minst ska de som är över 60 år handla, endast 23 procent. Undersökningen visar också att man främst ämnar att handla på nätet, 23 procent jämfört med 9 procent som uppger att de ska handla i fysiska butiker. Mest kommer de i åldrarna 18-40 att handla på nätet med en dryg tredjedel. Minst är igen de som är över 60 år där knappt 10 procent uppger att de ska handla på nätet.

Handelsdagen som slog igenom på riktigt i Sverige 2015 är starten på julhandeln. I fjol ökade även handeln på nätet markant: DIBS transaktionsdata visade att volymen ökade med omkring 60 procent jämfört med föregående års Black Friday.

Nedan är erbjudanden från några av de herrmodesajter som har bra erbjudanden denna “Black Weekend”. Bland dessa främst kläder, accessoarer och parfymer. Personligen tycker jag att det är ett bra tillfälle att hitta fynd till julklappar och inför julfesterna under just detta veckoslut.

Black Weekend på Gents.se, med fina rabatter på många klassiska och exklusiva parfymer.

Black Friday på snygga klockor från svenska klockmakarna Triwa. Erbjudandet gäller hela veckoslutet.

Black Friday på Åhlens, med rea på allt från kläder till exklusiva parfymer från Tom Ford. Gäller även det under hela veckoslutet.

Black Friday på Klockor.nu. Här finns några fina erbjudanden bland annat på Gant, Casio, Seiko och Tissot. Även bland nyare märken som Morris hittar man fina modeller bland reavaror.

Black Friday på Cedvard.se, med rea på bland annat exklusiva parfymer från Floris, Truefitt & Hill och Amouroud. Även på den fina serien Floris – The Gentleman No. 89 hittar man här ett nedsatt pris.

Black Weekend på Penstore.se, Här hittar man bland annat några klassiska reservoarpennor från Parker och Lamy.

Black Friday Weekend på Bokus. Kod att använda vid checkout blackfriday17. Gäller till och med söndag.

Black Friday Weekend på Brothers.se.

Black Friday och Cyber Weekend på Grandparfym.se. Här hittar man bland annat Acqua di Parmas härliga Oud-doft och Paco Rabannes moderna klassiker One Million. Gäller ända till måndag.

Black Weekend på Stayhard.se, med fina erbjudanden på bland annat kläder för vardagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *