Bo som i Downton Abbey – 6 charmerande herrgårdshotell

Downton Abbey har just avslutat sin sjätte och sista säsong i TV-rutan. Den 26 december sändes Downton Abbeys traditionsenliga julspecial, som samtidigt blev det allra sista från den brittiska serien.

Tack vare seriens internationella framgångar har antalet besökare till liknande herrgårdar i Storbritannien ökat och flera av dessa historiska byggnader har gjorts om till ståtliga hotell. Om du någonsin undrat hur det egentligen var att bo som en Lord, om så bara för en natt eller två, ta då en titt på listan nedan som resesajten Trivago har satt ihop. Den visar nämligen Storbritanniens förnämsta herrgårdar som alla tar emot övernattande gäster.

1. Luton Hoo, Luton, Bedfordshire

"VFMLID=27964981"

Denna herrgård var en gång en så kallad Tudor herrgård och egendomens historia sträcker sig så långt tillbaka som 1601. Sedan dess har Luton Hoo haft flera titulerade ägare innan det till slut gjorde om till 5-stjärnigt hotell för ett par år sedan.

Varje rum är möblerat med inredning och interiör utformad för att erbjuda gäster en autentisk känsla av husets historia. Samtliga av rummen har balkong som vetter ut mot vackra italienska trädgårdar. Det finns massor att göra för gäster som besöker Luton Hoo. Gästerna kan roa sig med lerduveskytte, en golfrunda på golfbanan eller fiske i den vackra sjön som ligger på egendomen.

"VFMLID=47901689"

Salong.

"VFMLID=27965059"

Restaurang.

"VFMLID=26087779"

Hotellrum.

2. Cliveden House, Taplow, Berkshire

clivedenhouseexterior

Ute på landet i Berkshire ligger kanske den mest aristokratiska av alla herrgårdar. Sedan 1600-talet har Cliveden House huserat den engelska adeln, alla kungar och drottningar sedan George I, och andra historiska figurer som Charlie Chaplin, Winston Churchill och president Roosevelt.

Det eleganta hotellet är inrett med antikviteter, persiska mattor och vackra oljemålningar. Hotellet erbjuder panoramautsikt över floden Themsen, och en underbar trädgård med en labyrint som gästerna kan utforska. I den närliggande floden kan gästerna fiska eller njuta av ett glas champagne eller två på en båttur. En vistelse på Cliveden House borde få de allra flesta att känna sig som en del av adeln.

CLIVE1/NONE/0

En bild till på den vackra exteriören.

clivedenroom

Hotellrum.

3. Cromlix House, Dunblane, Perthshire

"VFMLID=59498066"

År 2013 köpte den berömda tennisspelaren Andy Murray Cromlix House som är en viktoriansk herrgård utanför hans hemstad, Dunblane i Skottland. Efter mycket renovering och ombyggnad öppnades Cromlix på nytt under våren 2014 som ett 5-stjärnigt hotell med 15 hotellrum och naturligtvis två tennisbanor med Wimbledons klassiska lila tennisbanor.

Gästerna kan njuta av en överdådig måltid på restaurang Chez Roux som erbjuder gourmetmat av högsta kvalitet. Cromlix är inrett i typisk skotsk stil med flera eldstäder, tjocka mattor och ett separat whiskey- och spelrum där hjorthuvuden hänger på väggarna.

"VFMLID=59497993"

Salong.

"VFMLID=59498726"

Hotellrum.

KINBUCK, UK. 27/06/2015 Architectural view over the tennis court at Cromlix House, Kinbuck, near Dunblane. COPYRIGHT © STUART WALLACE 2015 visit my website: www.stuartwallacepictures.com

Tennisbana.

4. Bovey Castle, North Bovey, Devon

boveycastleexterior

Bovey Castle ligger i Devon och har ett fantastiskt läge med utsikt över Dartmoor National Park. Detta 5-stjärniga hotell är perfekt för de som vill ta på sig sina Hunter-stövlar och utforska den brittiska landsbygden, eller spela en runda golf på 18-hålsbanan designad av JF Abercomby på 1920-talet.

Hotellet är stilfullt inrett och erbjuder ett lyxigt spa komplett med pool, ångbad och jacuzzi. På eftermiddagen kan gästerna njuta av afternoon tea, i restaurangen Great Western, med scones, bakelser och naturligtvis det viktigaste, te.

boveycastleinterior

Salong.

boveycastlebathroom

Badrum.

5. Coworth Park, Ascot, Berkshire

coworthparkexterior

Bara 45 minuter utanför London ligger palatset Coworth Park. Precis på gränsen till det historiska Windsor Great Park, som användes av Windsor Castle för privat jakt i många århundraden, och i dag är parken öppen för allmänheten.

Hotellet erbjuder flera aktiviteter för sina gäster, såsom att spela tennis eller polo på den stora tomten. Det finns också ett separat stall där gästerna kan testa sina färdigheter i de vackra omgivningarna. En vistelse på Coworth Park är perfekt oavsett om det är för romantik eller en liten resa med familjen.

"VFMLID=35309090"

Salong.

"VFMLID=35309099"

Restaurang.

"VFMLID=35160290"

Hotellrum.

6. Stoke Park, Stoke Poges, Buckinghamshire

STOKE PARK CLUB during spring. Aerial of golf course / clubhouse and pavillion.

Stoke Park grundades 1908 och är idag både country-club, spa och hotell, beläget på en privat egendom, 11 km från Heathrow flygplats.

Hotellet har 49 rum och sviter och erbjuder 3 restauranger, exempelvis prisbelönta Humphrys vilken erbjuder modern brittisk mat. Gästerna kan koppla av i hotellets spa eller gå loss på någon av de 13 tennisbanorna, eller varför inte golfbanan med 27 hål.

Stoke Park Club

Hotellrum.

"VFMLID=30215192"

Restaurang.

"VFMLID=41834690"

Tennisbana.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *