De exklusiva handskarna från Dents

Nu när det blivit kallare är det en nödvändighet med handskar, men även under övriga delar av året är handskarna en mycket stilig och underskattad accessoar som är värd att satsa lite extra på.

De som ägt ett par exklusiva par i svinläder vet hur kvalitet skall kännas när det handlar om handskar. En av de saker som kännetecknar ett par kvalitetshandskar är att de skall forma sig efter händerna, vilket gör att de bör sitta tajt när man införskaffar dem.

Ett av de allra mest anrika handsmakarna på marknaden är Dents som tillverkat handskar för hand i England sedan 1777, vilket gör företaget till ett av de äldsta kvarvarande företagen inom tillverkning av kläder och accessoarer i England. Handskarna görs fortfarande på samma sätt som när man startade. Ett par Dentshandskar går igenom 32 olika moment för att få en perfekt passform, precis som med en skräddarsydd kostym från Savile Row. Hantverket och skickligheten har gett Dents en ledande position i premiumsegmentet.

Sedan regeringstiden av Kung George III har Dents försett kungligheter och andra celebra personligheter med sina handskar. Dents är numera kunglig hovleverantör till prins Charles och de levererade handskarna till både kung George VI och drottning Elizabeth IIs kröningsceremonier.

Andra framträdande personligheter som burit Dents handskar är racerföraren Sir Stirling Moss, Jack Nicholson i rollen som Jokern i Batman från 1989. Daniel Craig bar även Dents handskar i de två senaste Bond-filmerna Skyfall och Spectre.

john-dent

Dents historia börjar år 1777 när John Dent grundade företaget med ett mål, att skapa de finaste läderhandskarna i världen. Företaget togs senare över av Johns två söner och år 1833 var 133 hantverkare anställda vid fabrikerna i Worcester och London.

dents-handskar-2

Ett par Dentshandskar går igenom 32 olika moment för att få en perfekt passform. Varje enskild par skärs ut och sys för hand.

dents-handskar

dents-handskar-4

Dents bilhandskar har funnits lika länge som bilarna själva. Bild från år 1907.

dents-aw-2015

Genom att använda sig av olika färger, mönster och material på sina handskar kan man tillföra mycket till sin utstyrsel. Bild från Dents höst- och vinterkollektion 2015.

dents-james-bond-spectre

Fleming James Bond Spectre är ofodrade läderhandskar i fårskinn. Dessa läderhandskar bars av Daniel Craig i James Bond-filmen Spectre. I varje gentlemans garderob bör finnas minst ett par ofodrade och ett par fodrade handskar.

dents-hastings-brown

Dents Hastings Brown är läderhandskar i fårskinn med tre sömmar på ovansidan, fodrade med en varm polyesterfleece.

dents-mocka

Dents Newmarket Brown, bruna läderhandskar i fårskinn och mocka.

dents-fodrade

Fodrade svarta läderhandskar i fårskinn med quiltat mönster på ovansidan, perfekt för vintern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *