Inspiration för påskhelgen

Påskhelgen är en av flera välkomna ledigheter under året. För mig personligen är det dock en av de mer intetsägande långhelgerna, som jag inte brukar fira på något speciellt sätt.

Men att bara kunna ta det lugnt i några dagar är inte att underskatta. Som vanligt gillar jag att sätta mig ner i soffan med en god whisky och en bok och bara njuta av livet under dagar som dessa. Här är alltså lite inspiration för påskhelgen som går under temat “livets syndiga njutningar”.

Smokingjacket: Duke & Digham

Byxor: Derek Rose

Tofflor: Derek Rose

Bok: Och världen skälvde – Ayn Rand

Öl: Collesi

Cigarr: Montecillo

Fåtölj: Kensington

Doftljus: Acqua Di Parma

smokingjacka

Det är inte alltför enkelt att hitta en rökrock i gammalt hederligt utförande längre. Duke & Digham har dock några riktigt fina modeller i härlig gammaldags stil.

rökrock

el-laguito-exterior-102-HR (1)

I februari firades den 18:e upplagan av The Habanos Festival i Havanna, Kuba. Habanos är företaget bakom bland annat cigarrmärket Montecristo ovan.

84a96618-a730-4b33-9ee1-4690d45e6c46

Snart skall jag avnjuta ölen Collesi till påskens första riktiga middag. Ölen är något så ovanligt som en italiensk ale. Det är i den lilla byn Apecchio beläget på den Italienska landsbygden som detta öl bryggs. Grunden för ölet från Collesi bygger på lokala råvaror av högsta kvalitet tillsammans med passion och erfarenhet.

Det korn som används skördas när det är perfekt moget och odlas i Collesis egna områden och behandlas sedan i närliggande mälteri. Bryggmästare är Marc Knops, hemhörande i Belgien som arbetar för att skapa balanserade öl i belgisk trappisttradition. Ölet är precis som all annan ale överjäst och den naturliga jäsningen i flaska gör att dessa öl har en fyllig smak men bibehåller aromen av varje enskild ingrediens. Ölet är opastöriserat.

Nedan en video från Collesi:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *