Klassiska Wimbledondrinken Pimm’s Cup No.1

Bild: Whitney
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on StumbleUponFlattr the authorPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Wimbledon handlar inte endast om tennis. Precis som under vilken annan festival som helst inrymmer turneringen även party och mingel i massor. Den absolut populäraste drinken att släcka törsten med är Pimm’s Cup Nr. 1, som kostar mellan 7-8 pund och går att köpa i någon av restaurangerna och är det mest traditionsenliga som finns på Wimbledon.

Pimm’s är en likör med 25 % i alkoholhalt. Den tillverkades första gången 1823 av James Pimm. Den mest populära varianten är nämnda Pimm’s Cup No. 1, som är en omtyckt sommardryck och bland annat blivit känd i samband med tennisturneringen i Wimbledon.

Pimm’s Cup No. 1 är baserad på gin och serveras både med is och i cocktails. Den dricks ofta blandad med lemonad och med frukt. Pimm’s No. 1 Cup karaktäriseras av pomerans, örter, malört, nötter och lakrits och beskrivs som aningen bränd med smak av sötma. En variant med champagne kallas Pimm’s Royal Cup. 1851 började Pimm en produktion i stor skala efter att han börjat sälja drycken till andra barer och den spreds vidare, bland annat genom gentlemannaklubbarna i London.

1851 följde även lanseringen av Pimm’s No. 2 Cup och Pimm’s No. 3 Cup. Pimm’s No. 4 Cup lanserades efter andra världskriget och Pimm’s No. 5 Cup och Pimm’s No. 6 Cup lanserades på 1960-talet. 

I samband med Wimbledon-turneringen serveras varje år drygt 230 000 drinkar av Pimm’s Cup No.1. 

Recept Pimm’s Cup No.1:

50 ml Pimm’s
Ginger Ale
is
mynta
jordgubbar
gurkskiva

Häll 50 cl Pimm’s i ett collinsglas, fyll upp med ginger ale, tillsätt is och garnera med en gurkskiva, jordgubbar och mynta.

PIMM’S® är en av Englands mest populära sommardrinkar. Receptet är en väl bevarad hemlighet, den innehåller bland annat London Dry Gin, en blandning av likörer, fruktextrakt och kryddor. Pimm’s serveras över is med läsk och färska frukter.

Bilden överst: Whitney

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *