Manliga inredningsstilar från Newport

Vi fortsätter på gårdagens tema med de bästa erbjudandena från årets Black Weekend och idag har turen kommit till det exklusiva svenska livsstilsvarumärket Newport – ett märke som även fanns nämnt i gårdagens inlägg.

Det är en allmänt vedertagen uppfattning att män inte är lika intresserade av inredning som kvinnor. Om man ser antalet kvinnliga inredningsbloggare i jämförelse med de manliga kommer man att märka en klar underrepresentation bland männen. I inredningsprogram på TV är det också främst kvinnor man tillkallar när man vill ha hjälp med inredningsdesign. Det finns naturligtvis undantag, som t.ex. allas vår Ernst. Men på det stora hela ses ett intresse för inredning ofta som något feminint.

Betyder detta då alltså att män inte är intresserade av ämnet? Inte alls, troligen har det en del att göra med det som förväntas av mannen och hur samhället ser ut. En man förväntas inte skriva om inredning trots att han i vissa fall kan ha ett minst lika stort intresse för ämnet.

Det är hög tid att krossa även dessa förutfattade meningar och bejaka mannens intresse för ett vackert och städat hem. Det gör vi idag genom att hämta inspiration för vintern från svenska Newport – ett märke som har ett stort utbud av inredningsartiklar och möbler både för en klassisk och en mer modern inredningsstil.

De som besökt Newports vackra butiksutrymmen på NK i Stockholm är säkert bekanta med märket. Denna butiksyta på över 900 kvadratmeter är den största i Sverige hos Newport. Tidigare i höst expanderade Newport även i Norrköping City och öppnade en ny flaggskeppsbutik på 350 kvadratmeter med budskapet ”The death of retail is overrated”.

Att besöka någon av dessa miljöer är naturligtvis speciellt, med en palett av doft, musik och inredningsinspiration utöver det ordinära. Men även hos nätbutiken går det att hitta utmärkt inredningsinspiration till sitt hem. Speciellt förtjust är jag personligen i alla de rustika och högkvalitativa möblerna samt inredningsdetaljerna, som passar alldeles utmärkt även till en mer manlig stil.

Nedan lite inspiration från Newports kollektioner.

Att ett välorganiserat och inspirerande arbetsrum kan ge en “boost” för det kreativa har vi konstaterat tidigare. Ofta underskattar vi män den känsla av harmoni som en snygg arbetshörna kan frambringa. Om det känns som allt annat här i världen är i kaos, så bör man åtminstone se till så att man har ordning på sitt eget torp.

I ett arbetsrum är det viktigt att man hittar sin egen stil, en stil som man trivs med. Något som jag personligen är förtjust i är att kombinera klassiska robusta möbler, som skrivbordet Buckingham med en mer modern och ljus inredningsstil som på exemplet ovan. Här finns även stolen York från en av Newports kollektioner. Det finns även många mindre skrivbordsdetaljer som man kan lägga till i sitt arbetsrum för att öka trivseln. En stilig jordglob är definitivt något som hör hemma i arbetsrummet som en klassisk inredningsdetalj. Även Bordslampor är något som det kan vara värt att satsa lite extra på för att hitta sin stil. Det finns mängder av snygga bordslampor på Newport, med allt från traditionella banklampor till Art déco-inspirerade bordslampor.

Närbild på banklampan Banker Trust från Newport.

Vintage bordslampa från mästarna Eichholtz.

Speciellt förtjust är jag ändå i mästerverket La Cage från nämnda Eichholtz.

Förutom bordet Buckingham ovan är även detta något mer robusta arbetsbordet riktigt stiligt för den som gillar den klassiska brittiska inredningsstilen.

Exklusiva inredningsdetaljer, som detta brevställ kan även vara något som ger arbetsrummet det lilla extra.

Klassiska flygplan, bilar och båtar är bara några av de snygga och manliga inredningsdetaljer som man kan lägga till i både arbetsrummet och övriga rum i hemmet för att öka trivseln.

Så går vi över till de andra av hemmets rum. En flyttbar koffert är en väldigt snygg och samtidigt praktisk detalj att använda som barskåp.

Precis som vi tipsade i inlägget om Black Weekend är JFK Collection en snygg serie att avnjuta sin drink i.

Ett kanske lite mer oväntat utbud hos ett märke som erbjuder möbler och inredning är böcker. Hos Newport finns ett imponerande utbud av böcker för den mode- och livsstilsintresserade. Med ett brett utbud av exklusiva utgivare som Taschen, teNeues och Assouline blir dessa böcker även en fin inredningsaccessoar.

En klassisk After Dinner-aktivitet för engelsmännen har traditionellt sett varit Backgammon. Nu finns detta stiliga set på -50% hos Newport.

Det som många män som gillar klassisk inredningsstil drömmer om att äga är en fåtölj eller soffa i klassisk chesterfield-design. För den som vill uppleva dessa i verkligheten kan jag även tipsa om Newports Artwood Department på NK i Stockholm där det finns mängder av möbler från Artwoods exklusiva möbler i rustik stil. Newport är en av de största återförsäljarna av Artwood i Norden.

Här är ytterligare en soffa från Artwood i färgen ebony, tillverkad i koläder.

Ett tips till mannen som gillar en lyxig och elegant vintagestil kan vara att kombinera möbler i sammet med soffbordgolvlampor och konsolbord i Art déco-stil med gulddetaljer.

Ett sista tips för den som gillar en klassisk stil och dessutom vill få in lite historia i sin inredning är en så kallad windsorstol från Newports The American Oak Collection. Den amerikanske presidenten Thomas Jefferson lär ha suttit i en windsorstol när han undertecknade landets självständighetsförklaring år 1776. Också USA:s förste president George Washington skall enligt uppgifter ha haft ett stort antal windsorstolar på den kända herrgården Mount Vernon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *