Minimalistiskt till våren och sommaren

minimalistiskt herrmode våren 2019

Om det finns något som svenska designers och klädmärken är duktiga på, så är det den minimalistiska stilen. Det finns flera märken som nått stora framgångar utomlands under de senaste åren med sina karakteristiska stilrena kollektioner. Hit hör sedan länge etablerade Tiger of Sweden, Filippa K och J. Lindeberg – men även märket Our Legacy har nått stora framgånger både på hemmamarknaden och internationellt under senare år. Idag tar vi en titt på några snygga, minimalistiska plagg från vårens och sommarens kollektioner.

Speciellt till vardagen erbjuder den minimalistiska stilen många valmöjligheter och en möjlighet att klä sig både bekvämt och stiligt samtidigt. Även om etiketten sällan erbjuder möjligheten att klä sig i sneakers till kostymen, så kan just detta vara en riktigt snygg kombination till våren och sommaren.

“Kungen” av minimalistiska plagg är Filippa K, som i sina kollektioner har mängder av plagg i stilrena och naturliga färger. Här är ett par byxor i strechmaterial tillverkade i organisk bomull.

Ett enkelt sätt att klä sig minimalistiskt och stiligt är att klä sig ton-i-ton. Här en piké i klassiskt utförande från Filippa K.

Vita sneakers är mycket mångsidiga för den som gillar den minimalistiska stilen. Dessa går att kombinera med de flesta plagg, inte minst med en kostym i smal passform om så önskas. Välj gärna ett par i bra läderkvalitet för längsta möjliga hållbarhet. Här är ett par stilrena sneakers i läder från svenska Human Scales, ett märke som grundades 2007 på NK av Mikko Kämäräinen och Peter Ferber. Alla skor produceras för hand helt i kalvskinn på några av de bästa garverierna i världen.

Nytt från J. Lindeberg till våren är kostymen Hopper Soft-Combat. En Kavaj med smal silhuett, dubbel sprund, stor rörelsefrihet i och med inbyggd stretch samt lätt byggda axlar för en modern look. Materialet är extra slitstarkt och klarar yttre påfrestningar 2,5x bättre än andra ullmaterial och kunde därmed sägas vara J. Lindebergs motsvarighet till många av de resekavajer som finns bland många märken numera.

Här är ett par kostymbyxor med smal passform i exklusiv ullkvalitet från Italien, som kan bäras med den matchande kavajen Hopper Soft Comfort Wool.

Tiger of Sweden är kända för sina kostymer med modern passform och stilrena design. Här en Tvåknäppt kavaj med smal passform från Tiger of Sweden. Kavajen är ofodrad och anpassad för resenären.

Annars är även många danska märken kända för sin minimalistiska design. Selected Homme är ett av de märken som erbjuder många förmånliga plagg inom detta område.

För att lägga till lite stiliga detaljer till den minimalistiska stilen passar det bra med en halsduk eller scarf i rena färger. Här är en ribbad halsduk från Design House Stockholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *