Stefano Ricci – livsstilsmärke från Florens

Igår startade den 91:a upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo i Florens, vilket samtidigt markerar början på en rad stora modemässor runtom i världen. Därför tar vi tillfället i akt och hämtar lite inspiration från ett italienskt märke som har sin bas i just Florens och som i år firar sitt 45-års jubileum, nämligen Stefano Ricci.

Stefano Ricci som märke är säkert rätt så obekant för de flesta av oss, något som inte är märkligt eftersom det inte finns så väl representerat här. Märket har dock expanderat kraftigt under senare år och finns nu representerat på många olika platser i världen, ända från New York i väst till Kina i öst.

Stefano Ricci är ett exklusivt livsstilsmärke inom allt från herrkläder till inredning och viner. Man har även ett samarbete med tillverkarna av lyxyachter Benetti, där man tillverkar inredningen till båtarna.

Örnen är symbolen för klädmärket och något som även finns övertydligt representerat i kampanjerna för de olika kollektionerna.

Vi börjar inspirationsresan från fjolårets vackert gjorda kampanjvideo för Stefano Riccis skidkollektion, där allt från heminredning, accessoarer till den formella kollektionen och alltså skidkollektionen finns representerade.

Sedan en rundvandring i Florens med ägarna till märket.

Sedan en förevisning av höst- och vinterkollektionen för 2016-2017, som fått namnet “Lost in Beauty”.

Presentation av deras egna vin.

Ännu till sist en förevisning av Stefano Riccis inredningsprojekt för lyxyachter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *