Svenska Myrqvist utmanar herrskobranschen

Det svenska skovarumärket Myrqvist tillverkar randsydda skor i premiumläder, anpassade för att tilltala även en yngre målgrupp. Varje sko är unik tack vare handgjord infärgning och finish, och den randsydda konstruktionen ger ökad vattentäthet och hållbarhet för många års användning. Kollektionen för AW 2016 är inspirerad av den skiftande svenska naturen och karaktäriseras av tidlös design med perfekta proportioner och sobra former där de små detaljerna får en nyckelroll. 

Myrqvist designar och tillverkar herrskor i begränsad upplaga och är det första svenska varumärket att erbjuda skor med randsydd konstruktion. Under senhösten släpper Myrqvist sin AW 16-kollektion, som består av sex Goodyear-randsydda modeller, från plain cap-toe oxfords och wing tips till en Chelsea och en Chukka boot, de två sistnämnda utrustade med Dainite Studded-sula. Samtliga lädermodeller är tillverkade i kromgarvat ofärgat baby calf crust läder som målas för hand.

Klassiskt och tidlöst med en unik läst

Kollektionen för AW 16 inger ett klassiskt och stilrent intryck med fokus på detaljerna. Den tidlösa designen skapar en symbios mellan perfekta proportioner och sobra former där små element såsom sömnadsdetaljer har en nyckelroll. Källan till inspirationen återfinns i den svenska skiftande naturen med dramatiska fjäll, karga kuster och lummiga bokskogar. Sofistikerad elegans och svensk livsstil är utgångspunkten för varumärket som vänder sig till mannen som brinner för hög kvalitet och har en klassisk medveten stil.

– Målet med kollektionen är att nå ut till stilmedvetna män runtom i Sverige som önskar en sko av genuint hantverk. Vi gör klassiska, välgjorda herrskor som smälter ihop med, och förhöjer, sin bärares stil. Vår målsättning är att göra högkvalitativa herrskor tillgängliga för så många som möjligt, säger Sebastian Öhrn, grundare av Myrqvist.

AW 16-kollektionen består av:

myrqvist-granhult-black

Granhult: en chelsea boot som lanseras i svart och mörkbrunt skinn samt mörkbrun mocka

Pris: 2399 SEK

myrqvist-appelviken

Äppelviken: en plain cap-toe oxford som lanseras i svart respektive brunt skinn

Pris: 1999 SEK

myrqvist-skytteholm

Skytteholm: en quarter brogue oxford som lanseras i svart och brunt skinn samt ljusbrun mocka

Pris: 1999 SEK

myrqvist-stromso

Strömsö: en semi brogue oxford som lanseras i svart och cognacsfärgat skinn samt ljusbrun mocka

Pris: 1999 SEK

myrqvist-rosendal

Rosendal: en wing tip som lanseras i brunt och cognacsfärgat skinn samt mörkbrun mocka

Pris: 1999 SEK

myrqvist-gyllsjo

Gyllsjö: en chukka boot i mörkbrun mocka

Pris: 2399 SEK

Om Myrqvist

Hösten 2015 presenterades det nya svenska varumärket Myrqvist, som grundar sig i och skovårdspecialisten Herrstil. Hösten 2016 lanserar Myrqvist sin första skolinje, Myrqvist Goodyear Welted. Råvarorna är noggrant utvalda och tillverkningen sker i Indien där man arbetar tillsammans med en skomakare av 3:e generationen med över 40 års erfarenhet.

Myrqvists vision är att tillgängliggöra randsydda herrskor av hög kvalitet till förmånliga priser. Myrqvist äger hela kedjan, från design till tillverkning och försäljning online, och kan på så vis undvika onödiga mellanhänder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *