Unika och varaktiga gåvor till alla hjärtans dag

alla hjärtans dag gåvor

Att ge sin älskade blommor och choklad på alla hjärtans dag är en klassiker som alltid uppskattas. Om man dock vill satsa på något mer varaktigt och hållbart för att visa sin uppskattning till sin älskade har svenska Triwa i år tagit fram en serie klockor och armband där man låtit ingravera texten ”I love you” på några av deras mest klassiska produkter. Dessa produkter finns lanserade under Share Your Love Collektion och varje produkt är limiterad till endast 50 upplagor.

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Denna dag som alltså firas nästa onsdag, kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Enligt en rapport från Svensk Handel som publicerades år 2017, med en sammanställning av enkätsvar från omkring 1 000 tillfrågade svenskar i åldern 18–80 år i januari 2016, var det 48 procent som planerade att uppmärksamma alla hjärtans dag. I takt med att dagen får allt större uppmärksamhet även i Sverige blir andelen svenskar som uppmärksammar denna dag sannolikt ännu större detta år.

I Sverige firades inte Sankt Valentin eller alla hjärtans dag i någon större utsträckning förrän på 1960-talet. Nordiska Kompaniet försökte importera seden till Sverige år 1956 och 1957 anges Sveriges blomsterbransch ha försökt introducera ”Valentines day”. 1985 markerades denna dag offentligt som Alla hjärtans dag i våra kalendrar. Under 1990-talet tog dock firandet fart, delvis utifrån amerikansk kulturell påverkan.

Från publikationen The American Florist år 1916.

I länder som USA var dock Valentine’s Day väl framme kommersiellt redan i början av 1900-talet. Där blommor var en av de givna gåvorna att uppvakta sin partner med under denna dag.

Sederna kring Valentine’s Day utvecklades i England och spred sig vidare till den övriga delar av den engelsktalande världen under 1800-talet. I slutet av 1900-talet och början av 2000-talet har det blivit allt vanligare att fira dagen även i andra delar av världen.

Som alla hjärtans dag gåva är blommor fortsättningsvis den vanligaste gåvan, tätt följt av en middagsbjudning.

För den som önskar ge en mer varaktig gåva har alltså Triwa lanserat några produkter till just detta års alla hjärtans dag.

Unisexklockan Ivory Klinga från Triwa är klassiskt tunn och elegant. Den är framställd i borstat guld och elfenbensvitt.

Klockan är matchad med ett guldfärgat meshband.

Bak på klockan finns texten ”I love you” ingraverat.

Detta eleganta armband är tillverkat i rå mässing för att utveckla en unik patina över tid. Även denna har texten ”I Love You” ingraverat.

Klockan Smoky Nevil Love är Triwas tolkning av den klassiska kronografen.  Graverad med ”I Love You”.

Den är tillverkad i borstat stål, mörkgrått, guld och mörkbrunt organiskt behandlat läder från Tärnsjö Garveri.


Graveringen bak på klockan.

Klockan Midnight Falken Love är Triwas tolkning av 50-talets enkelhet. Graverad med ”I Love You”.


Den eleganta helsvarta klockan med svart organiskt behandlat läder.

Graveringen med en elegant guldplåt bak på klockan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *