Uppskattade presenter till fars dag

Om exakt en vecka är det fars dag och det börjar vara hög tid att fundera på hur man skall uppvakta sin far. Till detta hör också oftast en gåva för att visa sin uppskattning.

Här har vi sammanställt några idéer på bra gåvor som med stor sannolikhet är uppskattade för mannen i hushållet. I ett par tidigare inlägg har vi gett exempel på både lyxigare och förmånligare alternativ på manliga prylar som förgyller i höstmörkret. Här kommer ytterligare några alternativ.

Penna med gravyr

Reservoarpennan är bland det snyggaste som man kan skriva med, något som utstrålar tidlös elegans. Under många år kändes det som att reservoarpennan var bortglömd, men under senare år har vi fått fler och fler modeller att välja bland på marknaden. Något som naturligtvis är uppskattat. I ett tidigare inlägg har vi studerat reservoarpennan mer i detalj.

Parkers modell Sonnet är tidlös där samtliga pennor är ihopmonterad för hand och granskad för en garanterad kvalitetsnivå. Denna kommer även i en elegant förpacka presentask.

Orrefors bruks/konstglas

Glasserien Sofiero från Orrefors formgavs 1961 av Gunnar Cyrén och varit en populär serie ända sedan dess. De djupa slipningarna i glasen, som bryter ljus likt en gnistrande diamant gör det till en fin detalj i hemmet. Här finns exempel på en karaff och ett glas från serien Sofiero.

Förkläde i skinn

Här är ett rustikt förkläde av äkta koskinn från Nordwik, som är handtillverkat i Sverige. Förklädet har oljebehandlat för att lyfta fram materialets struktur och är ett riktigt snyggt tillbehör i köket oavsett tillfälle.

Lagom till farsdagen har nu också svenska Kitchentime upp till 50% rabatt på flera av deras populäraste köksknivar – något som även det kunde vara en uppskattad present.

Lyxigt rakset

Rakning är något som alla män måste ägna sig åt, oavsett om det sedan endast handlar om att putsa skägget. Det finns en hel del snygga rakset och produkter för skäggvård på marknaden och här finns ett exempel på ett lyxigt rakset från Benjamin Barber i stilren design med räfflat handtag i guldfärgad krom.

Sabreringssvärd

Vacker sabel till festliga tillfällen, tillverkad i blankpolerat rostfritt stål från ikoniska danska Georg Jensen. Läs mer om den ädla sabreringskonsten i detta inlägg.

Lyxigt presentset

Inför julen har nu olika presentaskar och set börjat komma ut på marknaden. Ikoniska italienska parfymhuset Acqua di Parma har några av de snyggaste presentaskarna med sin eleganta och tidlösa design.

Till 2018 års julkollektion har man samarbetat med konstnären Clym Evernden för att ta fram sina signaturaskar som i år dekorerats med ett helt nytt julmotiv. Här företräds denna kollektion av den lyxiga doften Oud.

Kaffe- eller teadventskalender

Många pappor är förtjusta i kaffe. Här finns ett bra tillfälle för pappan att få pröva på en ny sort av kaffe varje dag fram till jul.

julklappar för män 2018 klassiska herrdofter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *