5 tips för renovering av fritidshuset

tips för renovering av fritidsbostad

När det är dags att renovera sitt fritidshus är det bra att tänka lite annorlunda jämfört med när renovering görs i det permanenta boendet. Att bevara charmen och se till att huset håller när det står tomt på vintern bör vara i fokus när en renovering av sommarhuset planeras. Då kan renovering av kök och badrum behöva kosta lite mindre eftersom de flesta har en mer begränsad budget för renoveringen av fritidshuset än för sitt permanenta boendet.

Här delar Kvik med sig av sina experttips för hur man hittar smarta lösningar för en begränsad budget, perfekta för att renovera ett fritidshus – utan att avkall behöver göras varken på design, kvalitet eller funktion.

1. Materialval

Bänkskiva och vitvaror har stor påverkan på kökets totala pris. I ett sommarhus är lite enklare vitvaror och en snygg laminatskiva ett utmärkt sätt att hålla nere budgeten.

2. Montera själv

Spara pengar genom att montera och installera köket och badrumsmöblerna själv. Men ta professionell hjälp med allt som rör el, VVS och husets konstruktion.

3. Ta hjälp med planeringen

Boka in ett planeringsmöte med en kökskonsulent för att få hjälp att planera så smart som möjligt med den budget ni har. När både utrymmet och budgeten är begränsad är professionell rithjälp ett stort stöd för att skapa ett yteffektivt och trivsamt kök eller badrum.

4. Välj nätta badrumsmöbler 

Tänk på att badrummet inte används på samma sätt som hemma och kräver inte lika mycket förvaring som i ett permanentboende. Använd våtrumsmatta eller halvkakla istället för att helkakla, det håller budgeten nere ordentligt och ger utrymme för annat istället.

5. Planera efter hur du vill leva på landet

Att placera vasken vid fönstret med utsikt eller en dörr som går direkt till uteplatsen från köket kan göra stor skillnad, då det är där många av sommarens måltider kommer att avnjutas. Våga också lite mer i färg och val av accessoarer, det ska vara härligt att komma till landet!

de bästa herrdofterna sommaren 2019
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *