6 tips för hur du utnyttjar tiden under en corona-isolering på bästa sätt

vad göra under corona karantän

Det är svåra tider vi lever i och många har ofrivilligt tvingats att isolera sig på grund av coronavirusets framfart. Det är inget man bör ta lätt på, utan det är verkligen en bra idé att hålla sig innanför hemmets fyra väggar så mycket som möjligt – både för sin egen skull och andras.

Det kan såklart vara utmanande att hitta på saker att göra om man på detta sätt tvingas till isolering. Det är dock inget att hänga läpp för. Det finns många exempel på personer i historien som skapat storverk under tider av distansarbete och isolering.

En av dessa var Sir Isaac Newton, som under tiden som en pandemi härjade i London 1665-1666 passade på att distanstudera medan hans universitet var stängt på grund pesten. Vid sin hemgård Woolsthorpe lade han grunden till sin forskning kring krafter, gravitation och planeternas rörelse. Det är också härifrån legenden om Newtons förundran varför ett äpple faller till marken härstammar.

Från samma tid av isolering härstammar också Daniel Defoes mästerverk A Journal of the Plague Year.

För den som är företagsam kan alltså detta vara en utmärkt tidpunkt att ta tag i sina planer inför framtida utmaningar efter pandemin – en tid som vi alla hoppas att kommer så snabbt som möjligt.

6 tips för att utnyttja tiden under en corona-isolering

1. Läs mycket och inspireras

Då det är brist på tid i vardagen hinner vi sällan ägna oss åt längre perioder av läsning. Nu kan det dock öppnas möjligheter för att sitta ostört i timtal och läsa favoritböckerna. Det finns oerhört mycket visdom att hämta både från skönlitteratur och faktaböcker. Självbiografier är också ett utmärkt sätt att lära sig om människors öden.

Du behöver inte ens beställa hem böcker via nätet. Det finns en stor mängd av gratislitteratur på nätet som håller riktigt hög kvalitet.

2. Planera för framtida utmaningar

Som vi var inne på ovan är detta också ett utmärkt tillfälle att ta tag i sina drömmar och göra en ”action plan”. Ta fram ett block och börja skissa på målsättningar och strategier för hur du skall nå dessa.

Även om det kan kännas tufft att hålla upp humöret med så många negativa nyheter runtomkring oss, så finns det faktiskt ingen annan väg än att försöka tänka positivt. Även detta går över i sinom tid. Efter denna typ av världsomskakande händelser finns också oanade möjligheter för den som tar tag i dessa. Det har historien visat. Svåra tider tvingar människan att bli mer kreativ och hitta lösningar på problem.

3. Umgås med nära och kära

Det kanske viktigaste av allt är ändå att se till att vårda umgänget med sina nära och kära ifall man har lyckan att ha människor omkring sig hemma. Nu är tidpunkten att ta långa diskussioner om det som man känner att är viktigt i livet och vårda relationer. En av de största orsakerna till att relationer tar slut är brist på kommunikation.

Det kan kanske kännas lite märkligt att helt plötsligt ha tid att på allvar prata ut om gemensamma saker. Men gå inte miste om tillfället när det finns framför dig!

4. Organisera och ordna upp

Detta är en sak som vi män generellt är dåliga på. Visst finns det en dos av generalisering i påståendet, men det finns nog utrymme för förbättring hos många av oss då det gäller att hålla ordning på våra saker.

Ordna upp kläder, kontorsprylar och allt som finns i hemmet. Ordning på sakerna hemma skapar också en känsla av ordning och reda mentalt. Om allt ligger i en röra finns det en större risk för att du också faller in i dåliga vanor på livets övriga delar.

5. Ta hand om hälsan

Att ta hand om hälsan är ju speciellt aktuellt nu. Det handlar både om att ha motståndskraft mot eventuellt coronavirus, men också på längre sikt borde detta vara en självklarhet att prioritera.

Hur du mår är sist och slutligen det som avgör hur du presterar och hur mycket du kan njuta av eventuella framgångar i livet. Ta vara på chansen att få in hälsosamma rutiner med mycket sömn, träning och god kosthållning.

6. Prova ut en ny stil

Till sist kommer den kanske minst viktiga av alla punkter – det yttre. Under alla stressiga vardagar och veckoslut har ytterst få av oss tid att fundera på hur vi ser ut. Nu finns dock ett perfekt tillfälle att fundera ut vilka kläder och vilka dofter du skall bära när vi kommer bort från corona-plågan och livet återvänder till det normala.

Rensa och bygg upp en ny basgarderob med de nyaste plaggen. I vårens och sommarens trender för män 2020 finns mängder av mångsidiga och tidlösa plagg, i färger som håller många år framöver. Nu finns också mer tid för att noggrant gå igenom de plagg som verkligen behövs och vilka kombinationer man skall använda sig av.

Tags from the story
, ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *