Acer lanserade världens tunnaste dator

Acer har nu lanserat Swift 7, som en enligt tillverkaren är världens just nu tunnaste bärbara dator. Med en tjocklek på endast 9,98 millimeter och vikt på 1,1 kg är Swift 7 så nära minimalism man kommer när det gäller bärbara datorer.

Det var i Berlin i slutet av augusti som Acer presenterade den första bärbara datorn som mäter mindre än 1 centimeter i tjocklek och som nu finns tillgänglig även i Sverige. Skalet på datorn är tillverkat helt i aluminium, med en matt svart färg på utsidan och en guldton på insidan.

Trots sin slimmade design har inte Acer kompromissat speciellt mycket då det gäller datorns egenskaper. Acer Swift 7 har en 13,3 tum stor skärm i full-HD, tillverkat i ett så kallat Gorilla®-glas, vilket gör skärmen ytterst reptålig. Datorn har dessutom den senaste generationens Intel Core i5-processor, SSD-disk på 256 gigabyte, 8 GB internminne och ett batteri som skall hålla för nio timmar av normal användning.

Den senaste tekniken inom trådlös överföring (2×2 802.11ac med MU-MIMO) skall ge upp till tre gånger snabbare uppkoppling, medan HD webbkamera med HDR-support ger klara och detaljerade bilder. En inbyggd fingerscanner är placerad på den högra sidan av tangentbordet och fungerar tillsammans med Windows Hello för ökad säkerhet. Det tar mindre än en sekund från att man scannat ett finger tills att man har tillgång till sin dator.

Acer Swift 7 är alltså något av det perfekta verktyget för människor i farten som inte vill bära tungt, men som även ställer höga krav på prestandan i en bärbar dator. Läs mer om datorn på följande länk.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *