Adidas Originals lanserar GORE-TEX jacka

Adidas Originals har introducerat en GORE-TEX jacka med den patenterade, packningsbara teknologin KARKAJ designat i samarbete med funktionella klädespionären Conroy Nachtigall.

Adidas Originals ville ta fram en lätt, packningsbar, pålitlig lösning som skyddar från väder genom att använda vattentät-andningsbar GORE-TEX produktteknologi.

Resultatet är en lättviktig, packningsbar teknologi som heter KARKAJ – från ordet koger, då produkten packad får både formen och funktionen av just ett koger. Kollektionen lanseras den 6:e september i Berlin, Chicago, Hong Kong, London, Mexico City, Milano, Moskva, New York, Paris, Seoul, Shanghai och Tokyo.

adidas originals gore-tex karkaj

När projektet startade var packningsbarheten nyckeltemat att undersöka för FW18 i ett modernt stadsliv. Utmaningen var sökandet efter en mer intuitiv approach till att konvertera en jacka, och att göra det enkelt medan du är på språng. För att uppnå detta startade adidas ett samarbete med designern Conroy Nachtigall.

– Samarbetet mellan adidas Originals och Conroy för detta projekt var en idealisk matchning: adidas Originals har en rik historia och ett enormt arkiv att ta inspiration ifrån, medan Conroy har en stark bakgrund i att designa och utveckla tekniskt minimalistiska kläder. Båda partnerna kommer från olika aspekter, men det är passionen i att göra trovärdiga, pålitliga och utmärkta produkter som förenar dem och som lägger grunden för ett gott samarbete, säger adidas Originals Senior Product Manager Peter Schwirtz.

Den unika formen av KARKAJ var resultatet av en transformativ process. Teknologin fångar det som detta samarbete står för – transformation och att flytta gränserna. KARKAJ, som så, tillåter bäraren att lätt konvertera ett plagg till en effektiv och bärbar accessoar. Detta gör det enklare för bäraren att anpassa sig till olika väderförhållanden och att skifta formen av delarna för att maximera nyttan.

Designen uppstod genom att bryta ner olika steg. Det fanns flera idéer men processen involverade också att utmana alla dessa idéer. Är det enkelt? Är det intuitivt? Kan detta göras under rörelse?, säger Conroy Nachtigall.

Användning av vattentät- andningsbar GORE-TEX produktteknologi som även innefattas av GUARANTEE TO KEEP YOU DRY™ löftet, sattes som ett imperativ till detta projekt.

GORE-TEX membranet är förmodligen ett av det mest fascinerande materialen som jag någonsin har stött på. Erbjudandet ´guarantee to keep you dry´ kan endast garanteras om du är supersäker på det du gör. För mig är det en av de mest mångsida produkterna tillgängliga, tillägger Peter Schwirtz.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *