Adventskalendern som får alla ölälskare att längta efter julen

adventskalender för hantverksöl

Årets alternativa adventskalendrar är mer spännande än någonsin. Nu presenterar också HOPT, den största distributören av hantverksöl i Europa årets Beery Christmas. Här har du har möjligheten att upptäcka nya smaker varje dag med 24 olika öl i 24 olika stilar.

Beery Christmas är ett äventyr som började 2013, för att inte bara dela HOPT:s passion för öl, utan framförallt för öl med smak. I månader har de handplockat, ritat och packat ihop årets Beery Christmas.

Beery Christmas är designad som en traditionell adventskalender, men bakom varje lucka gömmer sig en öl. Årets design är skapad av Rafael Varona, som har illustrerat detta öluniversum. Rafael Varona är en konstnär, illustratör och grafisk designer som bor i Berlin.

Här finns handplockat blonda, bärnstens, humliga och rökiga öl, alla i en specifik ordning för att smaklökarna skall få en överraskning varje dag.

Man ville också att årets adventskalender skulle bli som en skattjakt, då bara den första luckan är märkt, så det är upp till dig att klura ut gåtorna som följer. Beery Bot är den dedikerade ölkyparen som guidar dig genom varje ölstil, bryggeri och mycket mer. Boten kan man följa på Facebook med start den första december för en kul men lärorik smakprovning, både för nybörjare och experter.

Nedan kan ni se ett litet smakprov på 3 av ölen i adventskalendern. Adventkalendern finns endast hos www.hopt.se.

Här hittar du ölkalendern för hantverksöl 2021 och vi har också samlat bästa adventskalendrar för män 2021 i en skild artikel.

Dag 1

Namn: Imperial French Saison Ursprungsland: Frankrike
Bryggeri: Ett samarbete mellan Brasserie Saint-Germain och Brasserie Au Baron Stil: Imperial Saison (Saison) Specialitet: 100% franskt hantverk med humle från de flamländska ängarna.

Dag 3

Namn: Poppels Red Ale Ursprungsland: Sverige Bryggeri: Poppels Bryggeri Stil: Red Ale Specialitet: Ekologisk red ale med röda bär, knäckebröd och karamell. Passar perfekt till de svenska köttbullarna.

Dag 11

Namn: Darcy Ursprungsland: Storbritannien Bryggeri: Thornbridge Brewery Stil: ESB (Extra Special Bitter) Specialitet: 100% made in Britain. En extra bitter ale bryggd enligt brittisk tradition, bara med brittiska ingredienser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.