Äpple- och kanelöl – Brutal Brewings nya Raw Law

ölnyheter 2018 sverige

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Raw Law, är Brutal Brewings egen tolkning av de 500 år gamla renhetslagarna. Öl smaksatt bortom malt, humle och jäst med enbart riktiga råvaror. Brutal Brewing lanserar nu en ny öl i deras limiterade serie Raw Law; Cinnamon Apple Brown Ale. Denna brown ale är brygd på noga utvalda äkta råvaror, i detta fall röda äpplen och kanel.

Idén till årets andra Raw Law kom till i köket utanför Nynäshamn. Brutal Brewings bryggare Calle var i färd med att göra en äpplepaj och tankarna gick ofta till öl. För att lyfta fram ingredienserna till det som skulle bli Cinnamon Apple Brown Ale fick Magnum bli beskgiva, en något nedtonad humlesort.

Black malt ger en trevlig bränd ton och karamellmalten Chrystal tillför en fin färg och knäckighet. Äpple och kanel har adderats i whirlpool för att extrahera syran ur de torkade röda äpplena och aromen och kryddigheten från kanelen.

Ölen lanseras 3 december, och kommer vara beställningsbar styckvis via Systembolaget i hela landet. I Stockholm ingår flaskan i ordinarie sortiment på Systembolaget i Liljeholmen, PK-huset Norrlandsgatan, Långholmsgatan, Torsplan, Fleminggatan och Nybrogatan.

Priset på Raw Law Cinnamon Brown Ale är 36,90 SEK och denna är bryggd och tappad i en limiterad upplaga på 3000 flaskor för Systembolaget och Restaurang.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *