April, april…

Som ni säkert observerat är det idag 1 april, alltså dagen när både massmedier och många andra kör aprilskämt med falska artiklar och reportage.

Dagen till ära bjuder vi även här på några aprilskämt i form av pressmeddelanden som släppts under dagen. Här är några i ett urval.

Carlsberg lanserar ”Ölbrus” – världens första ölbrustablett

Efter tusentals timmar i laboratoriet är den äntligen här – ölbrustabletten! På bara 90 sekunder förvandlas ett helt vanligt glas vatten till gott skummande öl. Ölbrustabletten har tagits fram under stort hemlighetsmakeri och kommer att lanseras lagom till sommaren.

Ölbrus fungerar precis som en vanlig brustablett. Fyll ett normalstort dricksglas med riktigt kallt vatten, lägg i en ölbrustablett och vänta cirka 90 sekunder. Sedan kan du njuta av ett välsmakande öl.

– Det har varit en lång process och vi har flera gånger varit nära att ge upp. Men efter många sena kvällar i labbet har vår dröm äntligen gått i uppfyllelse, säger dr Love Lager, laboratoriechef på Carlsberg.

Carlsberg har idag släppt den första bilden på ölbrustabletten som kommer att finnas i butikshyllorna redan i juni. Tack vare en patenterad teknik kan alkoholstyrkan aldrig överstiga 3,5 procent, vilket motsvarar en vanlig folköl.

– Vi ser stor potential för ölbrustabletten. Detta är en helt unik produkt som dessutom är ekologisk. Vi kommer även att utveckla sortimentet och framåt jul hoppas vi kunna lansera en lite mörkare variant som kommer passa perfekt till sillen och skinkan, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Nu kommer första möblerna med artificiell intelligens

Houzz Smartz™ är världens första serie möbler styrda av artificiell intelligens. Bland produkterna finns exempelvis kuddar som säger till när de behöver fluffas och soffbord som påminner dig om att använda underlag till glaset.

”Vi ser hur allt fler svenskar tröttnat på analoga möbler som varken hjälper till i hemmet eller skapar god stämning”, säger Marcus Hartwall, Nordenchef på Houzz .se.

Med Houzz Smartz™ får svenskar möbler och produkter som:

–         Talar flera språk, däribland svenska

–         Har sensorer som omedelbart påminner när något behöver fixas till i hemmet

–         Använder artificiell intelligens för att kommunicera och bli hemägarens bästa vän

Tekniska museet lanserar parfymkollektion

parfymer tekniska

I samband med Stockholm Fashion Week 23-26 maj planerar Tekniska museet att presentera en serie dofter framtagna med svensk innovation i fokus. Kollektionen går under arbetsnamnet ”MegaLukt” och förväntas finnas i butik under hösten 2016.

Det hela började med en inventering av museets omfattande samlingar där ett tidigare försök påträffades.
– Tydligen har [Tekniska] museet gjort en satsning på denna typ av produkt tidigare. I våra samlingar hittade vi ett tjugotal flaskor daterade till tidigt 50-tal, säger Lotta Oudhuis, arkivarie på museet. Detta sådde fröet till den idé som sedermera kom att utvecklas till den kommande kollektionen ”MegaLukt”.

Kopplingen till svensk innovation märks bland annat i namnvalen, där ”Ljuvliga Lättbetong”, ”Frigolitfläkt” och ”Polhemspuff” väntas höra till storsäljarna, men även de faktiska dofterna innehåller en direkt koppling till temat. Museets pressansvarige, Sebastian Orest Flavet förklarar:
– Även om varje flaskas exakta innehåll är hemligt kan vi avslöja att de kommer innehålla extrakt av de olika ämnen och substanser de har en koppling till. Man bör naturligtvis vara extra försiktig med vissa av dofterna, ”Dynamitdroppar” kanske inte är något man rekommenderas använda på daglig basis, utan något man ”stänker på” enbart inför lite mer festliga tillfällen.

Kollektionen, som presenteras under Stockholm Fashion Week, lanseras senare i höst och kommer gå att köpa i mer välsorterade parfymbutiker samt vissa bensinstationer i Mälardalsområdet.

Högberga Gårds heta källa blev en iskall bubbelpool

champagne-spa-kalla

Högberga Gårds vision är att skämma bort och överraska sina gäster vid varje nytt besök och årligen utveckla verksamheten med gränsöverskridande koncept. I går invigdes en ny het spa-källa genom ett ovanligt passionerat event där varmt, friskt källvatten tillfälligt byttes mot 8000 liter champagne.

Högberga Gård har genom historien varit en plats för livsnjutare, oavsett om det handlat om att njuta av dyrbar konst, fina viner, gastronomiska måltider eller avkopplande bad. Nu förstärks den passionerade upplevelsen ytterligare, med en het spakälla, insprängd i berget vid Paviljongen. Och när källan i går skulle invigas var det självklart att göra det med lite extra lyxig inramning. Dagen till ära fylldes den med 8000 liter äkta champagne.

– Jag var den första att välkomna detta galna och fantastiska event. Det krävs 8000 liter champagne för att fylla källan vilket ger oss vår historiskt största order genom tiderna. Vi har fått kalla in extra personal för att kunna klara av leveransen men det är absolut ett lyxproblem, säger Sara Fors, försäljningschef på Vingruppen.

Många kända gäster, livsnjutare och konnässörer var på plats vid invigningen, en av dem var Carl Jan Granqvist som även var den som drack det första smakprovet direkt från källan.

– Jag kunde inte hindra mig själv när jag såg den där läckra, enorma källan fylld av härligt bubblande champagne, jag var helt enkelt tvungen att böja mig ner och sörpla i mig några ljuvliga klunkar, säger Carl Jan.

När källan tappats på Champagne ska den fyllas med friskt källvatten som ska värmas till 37 graders värme. Den kommer att rymma plats för 16 badande gäster som kan njuta av utsikten över Stockholms skyline såväl kylslagen vinter som varm sommar.

Högberga Gård är välkända för att tänja gränserna för vad som är möjligt och det kommer med största sannolikhet att bli fler liknande galna event framöver.

– Det går bra nu! Då blir vi ännu modigare, säger en nöjd hotelldirektör, Tina Dernelid och refererar till det rekordår som just passerat och det ljusa bokningsläget framåt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *