Kaffeadventskalendern lanserades på kaffets dag

kaffeadventskalendern kaffets dag

Lagom till kaffets dag som i år inföll igår, den 29:e september var det säljstart för NABOs populära Kaffeadventskalender. Det är den åttonde upplagan av Teadventskalendern och den tredje upplagan av Kaffeadventskalendern som släpps, och varje år byter kalendrarna både smaker och design. Årets kalendrar går i grönt, såväl Teadventskalendern som Kaffeadventskalendern.

Enligt Lizette Andersson & Sofie Thunman som står bakom kalendern har man inspirerats av det monokroma, det lugna och trygga. Skogen, mossan, granarna och den perfekta gröna nyansen.

alternativa adventskalendrar 2018

Nytt för i år är att både Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern görs på engelska, i väldigt begränsad upplaga. Till Kaffekalendern har man valt ut det mesta av det bästa, från mörkrost till syrligt, mustigt till friskt, och så har man toppat med några smaksatta favoriter.

Här samlas klassisk rostat kaffe med exotiska smaker som kokos och krusbär. Kaffet är bryggmalet och funkar i en vanlig kaffebryggare, eller i droppställning.

kaffeadventskalendern kaffets dag 2018

I varje kaffepåse finns det 21 gram kaffe, vilket räcker till tre koppar. Till 21 gram kaffe rekommenderas cirka 3,5 dl vatten, men beroende på hur man doserar vattnet kan man variera styrkan på kaffet. Kaffeadventskalendern innehåller 504 gram bryggmalet kaffe. Kaffesorterna har olika ursprung, men all rostning sker i Sverige.

årets kaffeadventskalender 2018

alternativa adventskalendrar kaffeadventskalendern 2018

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *