Baileys och chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

gör egna julpraliner

Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition i de svenska hemmen. Men under årens lopp har den inte utvecklats nämnvärt. Baileys och det prisbelönta konditoriet Chokladfabriken har nu skapat en nytolkning av den traditionella pralinasken. Asken är perfekt att ge bort eller dela med någon man håller extra kär. Från och med första advent säljs denna lyxiga pralinask med smak av Baileys i Chokladfabrikens butiker och i deras webbshop.

Sedan 1940-talet har den klassiska pralinasken varit en stark jultradition i de svenska hemmen. Även Baileys klassiska smaker är något som många förknippar med just julen. Baileys har i samarbete med Martin Isaksson på Chokladfabriken tagit fram en nytolkning av den klassiska pralinasken som sätter en ny guldkant på de svenska julpralinerna.

julpraliner 2018

Vi har länge velat göra en pralinask och har nu i Chokladfabriken hittat den perfekta partnern. Martin fick, med julen i tanke, fria händer att tolka våra Baileysvarianter och detta resulterade i en pralinask med fem fantastiska smakkombinationer. Nu ger vi konsumenterna fler valmöjligheter och utmanar samtidigt den traditionella pralinasken, säger Malin Möllerberg, nordisk PR-ansvarig på Diageo.

Baileys och Chokladfabrikens pralinask består av fem noga utvalda smakkombinationer med Baileys Original, Baileys Chocolat Luxe, Baileys Iced Coffee Latte samt Baileys Almande. Pralinasken består av nio delikata praliner med dubbla uppsättningar av varje smak samt en härlig överraskning i mitten. För att pralinasken ska passa alla är en av smakkombinationerna helt vegansk med smak av Baileys Almande.

Vi svenskar äter mycket praliner under julen och Baileys är känt för att vara en uppskattad likör på julborden, vilket gör att kombinationen av dessa två känns klockren. Jag tror att alla från förstagångsköpare till våra återkommande kunder kommer att uppskatta och tycka om vår goda pralinask, säger Martin Isaksson, grundare av Chokladfabriken.

Martin Isaksson, grundare av Chokladfabriken.

Från 30 november till och med 13 januari kommer pralinasken att finnas till försäljning i Chokladfabrikens samtliga butiker och på deras webbshop, priset för en ask är 169 kr. Denna pralinask är endast för vuxna över 20 år.

Om Chokladfabriken

Chokladfabriken är en hyllad chokladtillverkare som vunnit flertalet priser för sina fantastiskt goda, kreativa och kvalitativa praliner. Sedan 1997 har Chokladfabriken drivits av Martin och Ellinor Isaksson. Martin är konditor med ett förflutet i Svenska Kocklandslaget och han sitter även i juryn för Årets Konditor. Martin brinner för högkvalitativa chokladprodukter och han är en mästare på att kombinera nya smaker med klassiska smaker och balansera dessa till perfektion. Chokladfabriken finns på Regeringsgatan 58, Sankt Eriksplan 9, Renstiernas gata 12, Dalagatan 9, i Täby Centrum samt i pop-up format i Åhléns City. Öppettiderna finns på chokladfabriken.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *