Bank Hotel öppnar med förstklassigt kaffe

bank hotel stockholm öppnar
Foto: Kate Garbor

Igår slogs portarna upp till Stureplansgruppens senaste supersatsning Bank Hotel. Hotellet har höga ambitioner och utlovar ett stort fokus på personlig service och detaljer med det lilla extra. Livsnjutare som vi är, fokuserar vi här på en av dessa detaljer som alltid gör hotellvistelsen till något extra – nämligen högklassigt kaffe.

[pullquote]

Coffee is a lot more than just a drink; it’s something happening. Not as in hip, but like an event, a place to be, but not like a location, but like somewhere within yourself. It gives you time, but not actual hours or minutes, but a chance to be, like be yourself, and have a second cup.

– Gertrude Stein

[/pullquote]

Lavazza kan nämligen idag meddela att man redan från början går in som exklusiv kaffeleverantör till hela det nya hotellet. Lavazza har tillverkat autentiskt italienskt kaffe i över 120 år och är den 5:e största kafferostaren i världen. Luigi Lavazza som grundade Lavazza för 4 generationer sedan, blandade bönor med olika ursprung, rostade till perfektion och sålde i sin lilla speceributik i Turin. En metod som Lavazza tillverkar kaffe efter än idag. Idag är Lavazza själva symbolen för italienskt kaffe världen över: en global ikon som representerar den autentiska italienska kaffeupplevelsen.

Bank Hotel som är beläget på Arselnalgatan 6 på Blasieholmen, erbjuder 115 hotellrum och sviter. Byggnaden från 1910 har genomgått en omfattande ombyggnation där man tagit tillvara på byggnadens ursprung och återskapat många av de originaldetaljer som funnits. Rummen och sviterna är inredda med material och färger som går i linje med byggnadens historiska charm med ambitionen om att alltid erbjuda gästen de där extra detaljerna.

Foto: Niklas Nyman

Som just en sådan detalj har man tagit in Lavazza som kaffeleverantör och det gäller inte bara i restaurangen och i barerna. Man kommer även att förse samtliga 115 hotellrum med en egen espressomaskin från Lavazza.

Espressomaskin från Lavazza. Foto: Lavazza

– Våra produkter går helt i linje med Bank Hotel’s ambition om att erbjuda sina gäster internationell lyx. Vi fokuserar alltid på detaljer och att ha ett helt hotell som kund, gör att vi kan addera helhetsupplevelsen i alla utrymmen. På Bank Hotel kommer du kunna njuta av livsstilskaffe under dygnets alla timmar. Säger Johannes Jamali, Country Sales Manager Nordic på Lavazza Sverige.

Restaurangen Bonnie’s. Foto: Kate Garbor

I hotellets restaurang; Bonnie’s, serveras det mat och dryck av högsta kvalitet. Här har man valt att ta in fyra sorters espressokaffe och bryggkaffe från Lavazza, alla med olika smakprofiler. Valet föll på Lavazzas kaffeprodukter är för att man alltid vill erbjuda en perfekt helhetsupplevelse, där smakerna i maten harmoniserar med kaffet. Även i Bank Hotel’s två barer, Papillon och Sophie’s, kan man njuta av Lavazzas kaffe.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *