Allt om chukkaboots – Här är de bästa märkena för män

chucka boots guide

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Chukka boots är den mest mångsidiga av alla skostilar du kan ha under vinterhalvåret. De är bekväma, slitstarka och befinner sig på gränsen mellan smart och avslappnad och erbjuder obegränsade stilalternativ och ultimat valuta för pengarna.

Här reder vi ut begreppen för att ta reda på exakt vad som gör en känga till en ”chukka”. Vi lista också våra på marknaden och ger dig tips på hur du bär dem snyggt.

Vad är en chukka boot?

En chukka har en så kallad mid-top siluett, vilket innebär att toppen av stöveln sitter på ankeln i stället för ovanför eller nedanför den. Det gör den perfekt att kombinera med allt från standardlånga byxor till korta versioner.

De flesta chukka boots har också endast ett litet antal öglor som snörena kan passera genom. På en arbetar- eller vandringskänga kan du hitta upp till 20 stycken, medan du på en chukkakänga snarare hittar fyra eller kanske sex stycken.

Dess överdelar är vanligtvis gjorda av kalvskinn, läder eller mocka och har gummi- eller lädersulor. Tåboxen är rundad och i de flesta fall är insidan ofodrad.

Är Chucka Boots och Desert Boots samma sak?

Alla Desert Boots är chukkas, men inte alla chukkas är Desert Boots. Termerna används ofta synonymt inom det moderna herrmodet och det är också där förvirringen ligger. Som det konstaterades tidigare är en chukka i huvudsak en mellantopp/ankelstövel med ett litet antal av öglor. Desert Boots passar in i denna kategori, men har traditionellt sett en sula i crepe gummi.

Bästa märken för Chukka Boots

Clarks Originals

clarks chucka boots

Clarks är en skomakare med ett rikt arv och är ett av de sällsynta varumärkena som vänder sig till alla generationer och tar dig med stil från förskolan till pensionärshemmet. Märkets mest ikoniska design är Desert Boots: en enkel chukka med crepesula inspirerad av den design som användes av brittiska soldater under andra världskriget.

I dag är stilen fortfarande lika relevant som någonsin och många hyllar den som kungen av Casual skor. Om du letar efter något lite annorlunda (eller om du redan äger ett par) kan du prova det brittiska märkets Desert Trek- eller Wallabee-modeller.

Grenson

grenson chucka boots

För de som ens har ett litet intresse för brittiskt skomakeri behöver Grenson ingen närmare presentation. Märket från Northamptonshire har med kärlek tillverkat handgjorda skor och stövlar i över hundra år, och Chukka är en av dess vanligaste silhuetter. Du kan förvänta dig förstklassiga material och alla kännetecken för stövlar av hög kvalitet, såsom Goodyear-varvad konstruktion och lädersulor.

Astorflex

astorflex chucka boots

Clarks Desert Boots är originalet och är det absolut mest välkända på marknaden. Även italienska Astorflex tillverkar lyxiga chukkas som är tillverkade av de finaste lokala materialen. Astorflex har funnits sedan 1800-talet och har nu steget mot att bli 100 % ekologiska, vilket innebär att du kan bära fantastiska skor med gott samvete.

Red Wing

red wing chucka boots

Red Wing kanske är kända för deras hårda Moc Toe-design, men det finns inte någon stil av stövel som det amerikanska märket inte kan göra. Chukkas är inget undantag. Om du letar efter hållbara, välbyggda skor som klarar av att stå emot daglig användning året runt, är Chucka Boots från Red Wing ett bra val.

Hur man klär sig med Chukka Boots

hur man klär sig i chucka boots

Chukka Boots är några av de enklaste skorna att kombinera med olika klädstilar. Deras avskalade design och mjuka egenskaper gör att de kan kombineras med allt från skräddarsydda kläder till jeans och en t-shirt.

Det viktigaste att komma ihåg är att se till att passformen på dina byxor är passande. Chukka Boots har en lågt profilerad siluett och till dessa passar både byxor med tajt och något lösare passform. Byxor med något kortare ben är också ett bra sätt att visa upp dina Chucka Boots.

När du bär den till en formell stil är det bäst att hålla det avslappnat. Chukka Boots passar bäst för vardaglig stil och ett utmärkt ytterplagg att kombinera med Chucka Boots är en Barbour jacka. Parkas, längre vadderade jackor eller dufflar går också alldeles utmärkt att kombinera med Chucka Boots.

Med andra ord är Chucka Boots de ultimata skorna för dig som vill ha mångsidiga skor som är enkla att kombinera med de flesta stilar till vintern!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *