Bästa kontorsstolar till hemmet 2022

bästa kontorsstolar till hemmet

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

I och med pandemin var det många som tvingades till att jobba hemifrån. Det är en trend som fortsatt även efter att restriktionerna försvunnit. När vi jobbar hemifrån under långa perioder under en dag är ergonomin viktig. Där har speciellt den stol du använder när du jobbar stor betydelse. Här tar vi fram bästa kontorsstolar till hemmet 2022.

Trots att det är oerhört viktigt att sitta bekvämt är det alltför många av oss som inte ens tänker på det när vi jobbar i hemmamiljö. Det gör att vi kan få alla möjliga typer av förslitningsskador, både på rygg och andra delar av kroppen. Därför rekommenderar vi att du tänker till en extra gång hur du egentligen sitter under en lång dag framför datorn.

Vad är viktigt vid val av kontorsstol till hemmet?

vad tänka på vid val av kontorsstol

Det är viktigt att kontorsstolar både är tillräckligt mjuka och har stöd för rygg och nacke. Dessutom behöver det finnas möjlighet att ställa in en kontorsstol i olika höjder. Annars finns risk för att du spänner axlarna onödigt mycket under en lång dag framför datorn.

Sätet skall alltså var både höj- och sänkbart. Det skall också finnas möjlighet att ställa in lutningen på ryggstödet i olika lägen. Det viktigaste att tänka på vid valet av kontorsstol är att den är flexibel. Det är nämligen viktigt att byta ställning under jobbdagen så att du inte sitter på samma sätt hela dagen.

Den optimala positionen när du jobbar är att armstöden är i samma höjd som arbetsbordet. Fötterna skall också nå ner till golvet när du sitter ner. Du skall också kunna sitta rak i ryggen när du jobbar. Ytterligare en viktig funktion för en kontorsstol är att den skall gå att flytta lätt – även om det är många som letar efter kontorsstolar utan hjul i dagens läge.

Var hittar man bästa kontorsstolar för hemmet 2022

bästa kontorsstolar för hemmet 2022

Trots att det finns många som erbjuder kontorsstolar på nätet är det förvånansvärt svårt att hitta kontorsstolar av bra kvalitet. Alltför ofta är det kontorsstolar som är dekorativt snygga, men som saknar viktiga funktioner som rygg- och nackstöd. Hit kan räknas de flesta av de modeller du hittar på Ikea, men även flera andra populära möbelsajter online har samma problem.

Istället kan vi rekommendera sajter som Husochhemma.se och Trendrum.se för dig som letar efter snygga kontorsstolar av bra kvalitet. Även hos Cdon.se hittar du kontorsstolar i alla möjliga prisklasser och design.

Bästa kontorsstolar till hemmet 2022

bästa kontorsstolar executive style lyxiga kontorsstolar

När du köper kontorsstolar för hemmakontoret finns det några saker att tänka på. Den första är hur du kommer att använda stolen. Om du kommer att sitta i den hela dagen behöver du en stol som är bekväm och ger stöd. Om du bara kommer att använda den då och då räcker det med en billigare modell.

En annan sak att tänka på är din budget. Kontorsstolar kan variera i pris från några tusen kronor till tiotusentals kronor. Om du har en stram budget finns det många prisvärda alternativ.

Slutligen bör du tänka på stolens stil. Det finns många olika stilar att välja mellan, så hitta en som matchar utseendet på ditt hemmakontor.

Kontorsstolar för hemmet – Bäst i test 2022

Bland de kontorsstolar som har absolut bästa recensioner utifrån kundupplevelse på nätet är denna från Skånska Möbelhuset. Detta är en riktigt stilig kontorsstol med robust design. Den är oerhört bekväm för baken och har bra stöd både för rygg och nacke. Den är också en av de mest prisvärda av alla kontorsstolar på marknaden. I dagsläget kostar den 2790 kronor på Trendrum.

Denna kontorsstol hittar du i många olika färger och det gör det också enklare att matcha den med inredningen i ditt hemmakontor.

Snygga klassiska kontorsstolar

Det är många som letar efter klassiska kontorsstolar i läder till hemmet. Till vänster har du en klassisk modell av kontorsstol med vackra vintagedetaljer, som är överraskande förmånlig. Kontorsstolen Layton till höger är i äkta läder och erbjuder bästa möjliga sittkomfort med sitt ergonomiska säte och lutningsmekanism.

Dessa är bara några exempel på snygga klassiska kontorsstolar. De flesta av de modeller vi tagit fram på vår lista har en klassisk design.

Bästa kontorsstolar för hemmet med massagefunktion

Vi har valt denna kontorsstol från Slowmoose som bästa kontorsstol i mellanprisklassen. Priset på denna kontorsstol är 4704,08 kr, vilket är väldigt prisvärt med tanke på alla funktioner.

Den är väldigt bekväm och det är en kontorsstol med både massagefunktion och fotstöd. Det är också en hög kontorsstol av Executive modell med bekvämt nackstöd. Denna modell finns i flera olika färger, vilket gör det enkelt att hitta rätt modell för din inredning.

Detta är den ultimata modellen för alla som letar efter en bekväm och snygg kontorsstol!

Bästa billiga kontorsstolar till hemmet

Om du letar efter billiga och snygga kontorstolar för hemmet får du oftast kompromissa med något. Då det gäller billiga kontorsstolar är det oftast ergonomin som lider. Bland billiga kontorsstolar (under 2000 kr) finns det dock några som ändå är snygga och bekväma. Ovan är två exempel på detta.

Kontorsstolen Winslow till vänster är en bekväm kontorsstol med modern design, som kostar endast 1990 kr.

Kontorsstol som är bra för ryggen

Bland de kontorsstolar som är bra för ryggen hittar du flest modeller från Husochhemma.se. Här finns bland annat ergonomiska kontorsstolar som ger bra komfort med en flexibelt ryggstöd som kan ställas in efter din egen ryggkurva.

Kontorsstolen till vänster har en avslappningsfunktion och är ergonomiskt utformad för att ge dig full komfort under en hektisk arbetsdag. Den har hög rygg och tjockt vadderad sits och ger dig därför bra komfort både för rygg och bak. Kontorsstolen kan lutas från 95° till 150° så du smidigt kan hitta ditt bästa läge för avkoppling.

Ovan till höger en modell stoppat ryggstöd och armstöd. Den har också en fjärilsmekanism som gör att du kan sitta och arbeta länge. Den har även en höjdjusterbar design som låter dig anpassa höjden för hälsosam spinalinriktning.

Då det gäller kontorsstolar för hemmabruk är i de flesta fall komfort och ergonomi bland de viktigaste av kriterier och hos Husochhemma.se finns massor av bekväma alternativ.

Höga kontorsstolar med nackstöd

En viktig detalj för många som letar efter kontorsstolar är att de är höga. Det ger extra stöd för nacken om du vill luta dig tillbaka under en lång arbetsdag. Det är viktigt att du satsar på en kontorsstol med ställbart nackstöd och du vill ha en som är så bra som möjligt för nacken.

Kontorsstolen till vänster har både massage- och avslappningsfunktion och är ergonomiskt utformad med hög rygg och nackkudde med enpunktmassage. Den har även böjda armstöd och en tjockt vadderad sits. Den kan höjas och sänkas till önskad höjd och kan lutas från 95° till 135°.

Klassiska kontorsstolen Albacete till vänster är trots sin avskalade design oerhört ergonomisk. Den har en något framåtlutad rygg som ger dig stöd när du sitter ner. Även nackstödet är framåtlutat så att du utan problem kan luta ditt huvud mot stolen och avlasta nacken.

Kontorsstolar med knästöd

Under en lång arbetsdag kan det vara skönt att lägga upp benen på ett benstöd. Ovan till vänster har du en stilig kontorsstol med benstöd som kan skjutas in eller ut. Om du letar efter en bekväm och prisvärd kontorsstol i tyg och mesh med fotstöd kan vi rekommendera den till höger.

Kontorsstol för överviktiga

Om du är överviktig ställer det speciella krav på din kontorsstol. För det första behöver den vara tillräckligt stark för att hålla din vikt. För det andra behöver även dimensionen passa din kroppstyp.

Till vänster har du en kontorsstol som håller ända upp till 120 kg i vikt, medan kontorsstolen till höger är en riktigt stabil pjäs som tillåter en vikt på ända upp till 150 kg.

Kontorsstol utan hjul

Trots att det till själva definitionen av kontorsstolar hör att dessa kommer med hjul, är det många som letar kontorsstolar utan hjul. Vi rekommenderar att du letar bland vanliga stolar om du vill hitta kontorsstolar utan hjul.

Vanliga frågor – Bästa kontorsstolar till hemmet 2022

Vilken kontorsstol är bäst?

Det finns kontorsstolar av alla möjliga modeller och i många olika prisklasser. Du bör utgå från dina egna önskemål och krav när du väljer kontorsstol.

Vad ska man tänka på när man köper kontorsstol?

Ergonomin är viktig vid val av kontorsstol. Det är viktigt att du kan ställa in din kontorsstol i olika höjder. Även bra rygg och nackstöd är viktig för att kontorsstolen skall vara så bekväm som möjligt. Även material, design och färg är viktig för många vid val av kontorsstol för hemmet.

Är Ikeas kontorsstolar bra?

Generellt sett håller Ikeas kontorsstolar inte bra kvalitet. Du hittar oftast kontorsstolar till ett lågt pris hos Ikea och då får du inte en stol med bra ergonomi.

Var hittar man höga kontorsstolar?

De flesta möbelbutiker online med ett bra utbud av kontorsstolar erbjuder också höga kontorsstolar med nackstöd.

Var hittar man bästa kontorsstolar till hemmet?

Sajter som DPJ Workspace och Trendrum har ett bra utbud av kontorsstolar av hög kvalitet. Du hittar också ett enormt utbud av kontorsstolar hos Cdon.se.

Var hittar man kontorsstolar som är bra för ryggen?

Vi kan speciellt rekommendera DPJ Workspace för dig som letar efter kontorsstolar som är bra för ryggen. Där hittar du kanske det bästa utbudet av ergonomiska kontorsstolar bland svenska sajter online.

Kontorsstol eller gamingstol?

En vanlig fråga hos många är om man skall satsa på en kontorsstol eller en gamingstol. För dig som letar efter stiliga kontorsstolar till hemmet rekommenderar vi vanliga kontorsstolar. Det finns många modeller av kontorsstolar med samma egenskaper som en bekväm gamingstol i många olika prisklasser.

Källor:

Arbetsmiljöverket
Arbetsmiljöupplysningen.se

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *