Garmin har lanserat högklassiga prylar för golfaren

nya golfprylar 2020

Golf är en av de riktiga gentlemannasporterna och samtidigt något som du utan problem kan sysselsätta dig med under isolering. Här kan du hålla trygga avstånd och träna helt på egen hand.

Garmin är ett av de mest kända märken som finns på marknaden gällande GPS-klockor. Hittills i år har företaget hållit sig framme inom golfsporten och presenterat från intressanta nyheter. Tidigare i år en högklassig golfklocka och nu också marknadens mest exakta golfkikare.

Garmins golfklocka Approach® S62

Detta är en förstklassig golfklocka som Garmin presenterade i början av året. Den har en GPS i en design som passar även utanför banan med större display i fullfärg och avgörande information från fler än 41 000 banor världen över.

smartwatches för golf bäst i test

Premiumklockan Approach S62, en elegant golfklocka med GPS som integrerar kritisk baninformation och kartläggning i fullfärg, direkt på handleden. Med sin 1,3-tums pekskärm i färg – 17 procent större än den tidigare modellen – som är läsbar i solljus och en reptålig keramisk infattning, ger Approach S62 dig en större skärm som är enkel att läsa, samtidigt som den har en elegant design som vinner i klubbhuset.

Funktioner för golfaren

Med ett antal funktioner som kan hjälpa till att förbättra golfspelet, erbjuder Approach S62 valmöjligheter som PlaysLike Distance och Hazard View. I nya Approach S62 introducerades också en Virtual Caddy som analyserar kritiska faktorer som vindhastighet, banlayout och spelarens tidigare golfsvingar för att välja den bäst lämpade klubban för varje slag. .

Approach S62 briljerar med sin precisa kompetens som underlättar strategi och finjustering av ditt spel. När du som golfare finner dig strandad med ett blint slag och inte kan se flaggan, visar Approach S62s PinPointer dig den exakta riktningen till flaggan. Klockan använder PlaysLike Distance för att justera längden för att kompensera för slag i upp- eller nedförsbacke, och med Hazard View kan du snabbt scrolla igenom alla hinder på kartan för att få kritisk avståndsinformation och få reda på exakt vad du ska undvika under spelet.

bästa smartwatches för golf

Tack vare Green View-funktionen spelar det ingen roll var på banan du befinner dig, klockan kommer att visa samtliga greeners verkliga form och låta dig dra och släppa flaggan för mer noggrann längdmätning. Dessutom använder Approach S62 Autoshot-analysatorn för att mäta och registrera slagavstånd.1 Denna effektiva spårningsfunktion kan också paras med tillvalet ApproachÒ CT10-klubbspårningssensorer för ytterligare spårningsdetaljer för spelet.

Spelentusiaster kan få ännu mer insikt om sitt spel efter att ha parat Approach S62 med appen Garmin GolfÔ för att få tillgång till den nya widgeten för golfprestationer. Statistiken kalkyleras i appen och skickas sedan till klockan så att du kan gå igenom handikappindex, fairwayträffar och inspel/felprocent samt andel greenträffar i procent. Appen tillhandahåller även analys för antal intjänade slag och gör det möjligt för användaren att delta på topplistor och i turneringar med andra spelare runt om i världen.

bästa smart watches för golf

Approach S62 erbjuder en rad avancerade funktioner som sträcker sig utanför golfbanan, såsom förbättrad pulsmätningvid handleden. För att bättre kunna mäta nivån för din hälsa och kondition har sensorn Pulse Ox3 implementerats i klockan för att uppskatta blodets syremättnadsnivå. Klockan har också smarta aviseringar4 för att ta emot e-post, sms och andra aviseringar direkt på klockans display.

Den har också aktivitet2 och har förinstallerade aktivitetsprofiler för löpning, cykling och även simning. Introduktionen av Garmin PayÔ ger möjlighet till en kontaktlös betalningslösning5 för att enkelt kunna göra betalningar med Approach S62. På så vis kan du spendera mer tid på golfbanan och mindre tid i kön till kassan.

Ytterligare en fördel, för dig som golfare, är Approach S62:s längre batteritid som kan räcka upp till 20 timmar i GPS-läge och upp till 14 dagar i smartwatch-läge. Garmins QuickfitÒ-band gör att klockans utseende lätt kan ändras och alltid ha en attraktiv design oavsett om du väljer läder, silikon, nylon eller titan. På Connect IQÔ Store kan du ladda ner skräddarsydda appar och widgets för att göra klockan mer personlig och anpassad efter dig. 

Approach S62 finns ute nu med ett rekommenderat detaljhandelspris på 6 399 kronor.

Garmin presenterar Approach® Z82, marknadens mest exakta laserkikare

I förra veckan presenterade Garmin också Approach Z82, den mest exakta laserkikaren med GPS som finns på marknaden i dagsläget. Den är framtagen för att göra dig som golfare mer situationsmedveten, Approach Z82 mäter avstånd med en noggrannhet upp till 25 cm från flaggan på ett avstånd upp till 411 meter (450 yards).

bästa golfkikaren 2020

Förutom det så har Approach Z82 bankartor i 2-D och fullfärg, banöversikt genom linsen och Green View overlay på fler än 41 000 golfbanor världen över. Och tack vare en förbättrad laserkikare kan du få ännu bättre precision med Approach Z82 än i tidigare modeller.

Approach Z82:s förbättrade optik levererar tydligare bilder och en överlägsen viewfinder erbjuder bättre vid seende så att golfspelare som bär glasögon kan se hela innehållet på den högupplösta OLED-displayen. Dessutom blir placeringen av flaggan mer precis och intuitiv tack vare feedback i form av vibrationer och förbättrad teknik för lasermätning.

bästa golfkikaren år 2020

Det som skiljer Approach Z82 från andra laserkikare är den kompletterande detaljerade informationen om banan som finns tillgänglig att läsa av i kikaren. Genom att sammanfoga GPS-teknologi och CourseView-kartor kan en 2-D bild av hålet med viewfinder överlagrad skapas tillsammans med avstånd till hinder och layups. Då Approach Z82 hittar och placerar flaggan zoomar kartan automatiskt in på greenen och ritar upp en laseravståndsbåge för den specifika distansen. På så vis vet du som spelare flaggans position i förhållande till framkant och bakkant av greenen. 

Approach Z82 kan också visa vindriktning och vindhastighet så att du inte behöver gissa då du väljer vilken klubba som är bäst att spela med. Med den nya funktionen Hazard View kan du enkelt zooma in och scrolla igenom varje hinder på kartan för att få mer detaljerad information och veta exakt var avstånden till framkant och bakkant på varje hinder mäts – även vid skymd sikt.

Laserkikaren har också ett flertal andra funktioner som kan aktiveras eller avaktiveras beroende på dina specifika önskemål och behov. Till att börja med finns funktionen PlaysLike-avstånd, där avståndet justeras med hänsyn till uppförs- och nedförsbackar för att bättre mäta korrekt avstånd och göra bättre klubbval. Dessutom finns funktionen Pinpointer, som talar om för dig I vilken riktning flaggan finns då du befinner dig i en död vinkel. Så även om du inte kan se vet du vart du ska sikta. Det finns även en extern indikatorlampa – som kan slås på och av – meddelar dig och dina spelpartners när du är i turneringsläge.

Ha koll på poäng och följ din statistik på Approach Z82 genom att ladda upp scorekort till kostnadsfria Garmin Golf1, en användbar app som sparar all din banstatistik, resultatlistor och scorekort. Och med den nya funktionen Hitta min Garmin kan du enkelt hitta din enhet igen om du skulle förlora den på golfbanan.

den bästa golfkikaren maj 2020

Approach Z82 finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 7 499 SEK.

1Bollens läge och träff på bollen kan påverka slagregistreringen. Puttar registreras inte. Vissa slag, särskilt chipslag, kanske inte alltid registreras.
2 Se Garmin.com/ataccuracy.
3Detta är inte en medicinsk enhet och är inte avsedd att användas vid diagnos eller övervakning av medicinska tillstånd; se Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox är inte tillgänglig i alla länder.
4När den paras med en kompatibel smartphone; se Garmin.com/ble
5Visa aktuella länder, betalningsnätverk och bankinformation på Garmin.com/GarminPay/banks

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *