Bästa streamingtjänster för filmer hemma – Nu sluter SF Studios och Netflix nytt samarbetsavtal

bästa streamingtjänster för filmer
Bild från inspelning av filmen Fanny och Alexander som planeras att ha biopremiär i november 2021. Bild: Niklas Maupoix

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Vi har redan tidigare nämnt SF Anytime som ett utmärkt alternativ till Netflix för den som söker bästa streamingtjänster för filmer – både bland nya och klassiska filmer. Nu behöver du snart inte välja i och med att SF Studios och Netflix nu har ingått ett licensavtal för filmvisning av SF Studios nordiska och internationella distributionstitlar.

Avtalet innebär att Netflix medlemmar i Norden blir först att streama de nya filmerna efter att de har visats på bio och tillgängliggjorts som köp- och hyrfilmer.

Avtalet gäller med start under 2021, så ännu är det främst hos SF Anytime du hittar högklassigt utbud på nya filmer.

Netflix förvärvar visningslicenser från SF Studio

Som en del i samarbetet förvärvar Netflix ett stort antal visningslicenser från SF Studios bibliotek av innehåll. Dessa kommer därmed att visas i hela Norden på Netflix.

Se dokumentären om Diego maradona

Avtalet stärker ytterligare bandet mellan SF Studios och Netflix som sedan tidigare har samarbetat kring produktionen av filmen Red Dot och originalserien Snabba Cash.

Det nya avtalet innebär att SF Studios ges ytterligare möjligheter att investera i nordiska produktioner. Det ger också de filmer som omfattas av avtalet att få en större nordisk exponering och fler tittare via Netflix i Norden.

Samarbetet är ett viktig steg i SF Studios strategi att expandera sin licensings- och distributionsaffär i Norden och samtidigt möjliggöra ett starkt erbjudande av nordiska och internationella filmer till konsumenter på den nordiska marknaden.

Bästa streamingtjänster för filmer

Det unika med SF Anytime är att du nästan genast har tillgång till bioaktuella filmer hemma hos tjänsten. Men det som vi ändå gillar bäst är att du här har intressanta kategorier färdigt sorterade för dig.

Bland annat detta gör att vi utser SF Anytime till den en av de kanaler som erbjuder bästa streamingstjänster för filmer online. Här är några av kategorierna som finns hos SF Anytime.

Schack i filmer

schack i filmer

Efter Netflix succéserie The Queen’s Gambit har intresset för schack exploderat. Det visar sig inte endast i att många söker efter snygga schackbrädor till julhelgen. Det finns även ett större intresse för filmer där det klassiska schackspelet finns representerat.

Hos SF Anytime har man nu lagt in en skild kategori Schack i filmer, som gör det enkelt att hitta filmer där det finns många schackscener.

James Bond

Ingen har väl missat att nya Bond-filmen No Time to Die snart har premiär. För Bond-fantasten finns en helt skild kategori under namnet James Bond där de flesta Bond-filmer genom åren finns samlade.

Klassiska filmer

bästa streamingtjänster för filmer

Den största bristen hos streamingtjänster som HBO och Netflix finns ändå bland klassiska filmer. Hos SF Anytime finns samlat klassiska filmer från alla årtionden med början från när filmerna var i sin linda, 1910-talet.

För den som gillar klassisk film är det riktigt intressant att kunna gå in och titta på odödliga scifi-filmer som Metropolis från 1920-talet.

Kolla även in filmer från 1930-talet ända fram till 1950-talet om du söker efter filmer med klassiskt herrmode. Här finns nämligen många filmer med skådespelare som Cary Grant, James Stewart och Cary Grant.

Ladda inför uppföljaren

Det finns en mängd filmer som väntar på uppföljare den närmaste tiden. James Bond No Time to Die är enbart en av dessa. Vi väntar också på nya Kingsman filmerna The King’s Man och Wonder Woman, bara för att nämna några filmer.

Hos SF Anytime har man lagt upp en skild kategori med senaste filmerna på de som väntar på uppföljare under Ladda för uppföljaren.

Greta

bästa streamingtjänster för filmer

På tal om bioaktuella filmer. Förra veckan gick dokumentärfilmen Greta, om Greta Thunberg, upp på bio. Redan på tisdagen den 24 november fanns filmen att streama på SF Anytime.

Greta är den internationellt uppmärksammade dokumentären om klimataktivisten Greta Thunberg, och hennes resa från 15-årig skolstrejkare till internationell talesperson för miljöfrågor.

Filmen är regisserad av Nathan Grossman och bland de medverkande hittar vi förutom Greta och hennes familj även internationella storheter som Arnold Schwarzenegger och FN:s generalsekreterare António Guterres. Filmen har visats på flera filmfestivaler och redan vunnit två priser.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *