Biopremiär för filmen ARRIVAL i Sverige

Amy Adams (till höger) som Louise Banks i ARRIVAL av Paramount Pictures

Den 2 december är det äntligen dags för premiär för filmen ARRIVAL på biografer runtom i Sverige. Arrival hade världspremiär i samband med filmfestivalen i Venedig i september tidigare i år och har erhållit beröm från filmkritiker både för handlingen och dess intensiva och mystiska atmosfär. Även den oscarsbelönade Amy Adams, som är i en av huvudrollerna, har erhållit mycket beröm för sin roll som Dr Louise Banks.

Arrival är en spännande sci-fi film som regisserats av Dennis Villeneuve. Villeneuve har även gett oss filmerna Sicario (2015) och Prisoners (2013), två filmer som även de hyllats av kritiker runtom i världen. Förutom nämnda Amy Adams återfinns även Jeremy Renner och Forest Whitaker i de största rollerna.

Handlingen är skriven av Eric Heisserer som baserar sig på novellen Story of Your Life av Ted Chiang. Handlingen börjar från att ett antal mystiska rymdskepp landar samtidigt på olika platser över hela världen. I USA sätts en elitstyrka samman under ledning av expert inom lingvistik, Dr Louise Banks, för att undersöka om rymdskeppets besättning har fientliga avsikter eller inte. I hennes team finns också en professor i teoretisk fysik, Ian Donnelly (Jeremy Renner) och Colonel Weber (Forest Whitaker) från den amerikanska armén.

Colonel Weber (Forest Whitaker), Louise Banks (Amy Adams) and Ian Donnelly (Jeremy Renner) in ARRIVAL
Colonel Weber (Forest Whitaker), Louise Banks (Amy Adams) och Ian Donnelly (Jeremy Renner) i filmen Arrival.

Banks och hennes team arbetar dock under extrem tidspress då utomjordingarnas besök orsakat globala krisstituationer. Banks jagas även av minnen från sin avlidne dotter, dessa minnen tjänar dock även ett syfte i att hjälpa henne avkoda främlingarnas språk.

Banks måste ensam fatta ett beslut som kan hota hennes liv – och förmodligen hela mänskligheten.

Det är alltså mycket som står på spel i denna science fiction-drama/thriller och det är en film som jag personligen ser mycket fram emot att få se när den dyker upp på biograferna här om drygt en vecka.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *