Bjud in till höstsoaré med underhållning

vintage dinner party

Det finns inget trevligare än att anordna en tillställning för bekantskapskretsen, särskilt när höstvindarna viner runt knutarna och skvallrar om vinterns ingång. Att anordna en höstsoaré med säsongsmat, värmande drinkar och passande underhållning är perfekt den här årstiden. Här tipsar vi om ett upplägg som kanske kan passa! 

Skördebord med lokala delikatesser

Ta till vara på säsongens lokala råvaror och duka upp ett dignande skördebord. Pumpapaj, rostade grönsaker, viltkött, svamp och nötter har en given plats på buffén. Självklart kan du även välja att ha bordsservering med en välkomponerad höstmeny. Under hösten är det skördetider och det finns många lokala godsaker att välja mellan, så varför inte besöka lite lokala gårdar för att hitta inspiration till menyn?

Dekorera med naturen

Karvade pumpor, girlanger av höstlöv och ekollon, bordsarrangemang med höstblommor samt dukar och servetter i murriga färger! Att dekorera enligt höstens färgskala är mycket roligt och låter dig släppa fram din kreativitet. Använd det som naturen har att erbjuda för att ge festlokalen en känsla av att ni sitter ute i det färggranna landskapet. För att få fram rätt känsla kan du även använda dig av dofter. Tänd doftljus med en höstdoft eller elda torv i kaminen för att förhöja säsongens känsla. Att tänka lite extra på belysningen så den är dämpad men ändå tillräcklig ger också det där lilla extra som är så viktigt för tillställningar.

Passande underhållning

En soaré är inte komplett utan underhållning. Kanske det skulle passa med livemusik lite senare på kvällen, eller kanske helt enkelt en bra spellista som folk kan dansa till om de så önskar? Det går även att arrangera olika spel, som till exempel kubb. Glöm inte heller alla casinobonusar som går att ta del av och som ni kan roa er med tillsammans. Kanske du kan koppla upp några spel på en storbildsskärm och så kan ni satsa lite ihop? Ett annat alternativ är att arrangera en pokerturnering i sann gentlemannastil. Eller, om personerna du har bjudit in gillar tävlingar kanske ni kan dela upp er i små grupper och tävla om vem som kan karva den stiligaste pumpan?

Drinkar och aperitifer

Många anser att l’heure d’apéritif är dagens bästa stund och när du ställer till med höstsoaré är det också självklart att bjuda på en aperitif innan måltiden. En torr sherry kan rekommenderas och då framförallt en montilla eller fino. Det är heller aldrig fel att bjuda på en klassisk gin och tonic, eller en Campari om man hellre vill det. Tumregeln är att en aperitif är högst 20% och inte vara för söt eftersom det ska stimulera smaklökarna och  inte dämpa dem med socker. Vin går självklart också att bjuda på, både som aperitif och till maten.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *