Black Friday har börjat – Dessa produkter väntas bli storsäljare i år

populära produkter Black Friday

Black Friday har blivit en shoppinghögtid som allt fler svenskar tagit till sig. En ny undersökning från Samsung Nordic visar att fyra av tio svenskar inväntat erbjudanden från Black Friday för kommande inköp – något som inte är så märkligt med tanke på att julen är runt hörnet. Det är nämligen vanligt att inhandla julklappar på Black Friday. Här tar vi fram de produkter som väntas bli storsäljare på årets Black Friday.

En stor del av svenskarna har enligt undersökningen* väntat med att inhandla en teknikprodukt för att kunna slå till när priserna sänks på Black Friday. Hela 42 procent har inväntat Black Friday för att handla en elektronikpryl och bland de under 45 år är siffran nära två tredjedelar (64 %).

Den teknikpryl som flest tänker köpa är hörlurar, följt av mobiltelefon och TV på delad andraplats. Här är listan från Samsung över de produkter som väntas sälja bäst under Black Friday 2021:

1. Hörlurar 12 %
2. Mobiltelefon 9 % 
3. TV 9 %
4. Smart-klocka 7 %
5. Vitvaror/Laptop/Dammsugare 6 %

Samsung Electronics Nordics undersökning visar att mer än var tionde svensk planerar att köpa hörlurar på Black Friday, vilket är det mest populära valet. Därefter är det TV och mobiltelefon som står högst upp på shoppinglistan. Bland männen är det ny TV som lockar allra flest och för kvinnor är det hörlurar. 

Över hälften av svenskarna uppger att de tänker handla under årets Black Friday. De planerar i snitt att köpa produkter för 2 200 kronor och var femte tänker handla för mer än 3000 kronor. 29 procent av de tillfrågade uppger att de inte kommer spendera någonting under årets Black Friday. 

Black Friday erbjudande

Rakapparater, dammsugare och julbelysning populärt hos Elon

Elon har två år i rad utsetts till årets butikskedja inom vitvaror i tävlingen ”Retailer of the Year”, som är en av Europas största konsumentomröstningar. I år satsar även Elon stort på Black Friday med massvis av specialerbjudanden. Under fjolårets Black Friday var de populäraste produkterna rakapparater, dammsugare och julbelysning.

Det är produkter som väntas ha stark försäljning även under Black Friday 2021. Under 2020 fanns även ett stort fokus lagts på hälsa, hygien och städning av ytor både hemma och i det offentliga rummet. Faktum är att försäljningen av luftrenare ökade med 80% hos Elon. Även detta år har luftrenare varit populära och förväntas vara populära produkter att införskaffa under Black Friday.

Robotdammsugare populära hos Elgiganten

Hittills under 2021 har robotdammsugare haft en försäljningsutveckling på 40% hos Elgiganten och denna produkt väntas också ha stor försäljning under Black Friday. Det är tydligt att robotdammsugare med tillhörande tömningsstationer blir alltmer populärt.

I stället för att själv tömma robotdammsugaren när behållaren är full vill vi att det ska ske automatiskt. Men det är inte bara städningen svenskar vill automatisera. Även intresset för röstaassistenter har vuxit sig allt starkare. Genom att koppla upp sin smarta belysning, robotdammsugare, TV eller högtalare mot sin röstassistent kan man styra sitt hem genom röstkommando.

Enligt Elgiganten kan detta även ha en direkt koppling till att allt fler har en flexibel arbetsplats. Det är många som alternerar mellan hemmakontor och arbetsplatsen. Under 2020 ökade försäljningen av produkter som kopplas till hemmakontor med nästan 400% hos Elgiganten, under 2021 har tillväxten varit fortsatt stabil.

När kaffet konsumeras både på arbetsplatsen och hemmakontoret ser man även hos Elgiganten att intresset för espressomaskiner ökar. Segmentet har haft en tillväxt på hela 42% under året. Svenskarna vill med andra ord ha tillgång till gott kaffe på hemma kontoret.

Förutom TV, mobil och laptops som alltid toppar listan av bästsäljare efter en Black Friday kampanj så tror Elgiganten att vinkylar, gaming produkter, espressomaskiner och robotdammsugare kommer hamna på topplistan i procentuell försäljningsutveckling.

*Om undersökningen

Undersökningen har framställts av Norstat på uppdrag av Samsung Electronics Nordic. Totalt har 1000 svenska respondenter från åldrarna 18 år och äldre svarat på frågor om Black Friday och teknik. Undersökningen genomfördes i november 2021 i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Urvalet är riksrepresentativt baserat på kön, ålder och bostadsområde. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.