Black Weekend – De bästa erbjudandena 2019

Black Friday för män

Idag är det jättereadagen Black Friday som de senaste åren slagit igenom på riktigt i Sverige, och ifjol passerades alla tidigare rekord med råge. I år uppger varannan svensk att man ämnar nyttja readagen – främst på nätet. De senaste årens trend är nu även att förlänga köpfesten till något som i marknadsföringstermer kallas ”Black Weekend” och även ”Cyber Monday”.

Black Friday och dess ursprung

Black Friday är en ”handelsdag” som kommer från USA, då mängder av fysiska butiker liksom webbutiker har rea. Det faktiska datumet ändras från år till år men är alltid fredagen efter Thanksgiving. Datumet för 2019 är alltså idag, 29 november.

Tillsammans med Cyber Monday som är tre dagar senare markerar det starten på julhandeln och då många amerikaner men även européer börjar juldekorera och shoppa. Handelsdagen har börjat anammas i Europa och så även i Sverige.

Hur kommer svenskarna att handla på Black Friday i år?

DIBS, ledande inom betalningar på nätet och en del av Nets, undersöker svenskarnas shopping under Black Friday på olika sätt. Dels genom DIBS egna data baserat på faktiska transaktioner hos svenska webbutiker där man ser den faktiska ökningen eller minskningen, och dels genom en undersökning av Yougov bland svenskarna inför Black Friday.

Årets undersökning visar på en ökning av de som kommer att handla på readagen Black Friday – hela 58% i jämförelse med 51% ifjol. Av dessa kommer 28% att handla på nätet, vilket är den största ökningen. 

Det är också populärt att göra sina julklappsinköp på Black Friday. Där är det 56% jämfört med 50% ifjol. Fyra procent gör samtliga julklappsinköp under Black Friday, medan 13% gör de flesta av sina julklappinköp under readagarna. 

De populäraste produkterna på Black Friday

Handelsdagen som slog igenom på riktigt i Sverige 2015 är starten på julhandeln. De varukategorier som är mest populära att köpa på nätet under Black Friday är kläder, skor och accessoarer, som i år tar över förstaplatsen från elektronik. 

De bästa erbjudandena Black Friday 2019

Nedan är erbjudanden från några av de herrmodesajter som har bra erbjudanden denna Black Friday och Black Weekend. Bland dessa främst kläder, accessoarer och parfymer. Detta är alltså ett utmärkt tillfälle att hitta fynd julklappar och inför julfesterna under veckoslutet!

beard buddy

Nu är det ett perfekt tillfälle att fynda bland festtillbehör och presenter när roligaprylar.se har Black Weekend med ända upp till 70% i rabatt på en mängd produkter i sitt utbud. Här finns allt från sällskapsspel och andra roliga saker som man kan passa på att köpa inför julhelgen. Varför inte ett passa på att köpa ett skäggförkläde eller en jultröja till kommande Ugly Christmas Sweater tillfällen.

Besök Roliga Prylar – Upp till 70% rabatt

etons höst och vinterkollektion 2019

För den som söker högklassiga skjortor och accessoarer är det nu ett utmärkt tillfälle när Eton valt att ge 30-50% rabatt på utvalda plagg under Black Friday!

Besök Eton – 30-50% rea under Black Friday

triwa Black Friday

Under Black Friday är samtliga klockor -30% hos svenska klockmakarna Triwa. Ett sällsynt tillfälle att shoppa loss bland någon av de stilrena modeller som lanserats under de senaste åren. En speciell favorit hos mig personligen är den samarbetskollektion som Triwa gjort med Skultuna Messingbruk – ett samarbete som nu är inne på den tredje upplagan. 

Besök Triwa – 30% rea på samtliga klockor

reservoarpenna Parker Black Friday

För den som söker efter klassiska reservoarpennor finns nu ett utmärkt tillfälle till fynd när Penstore kör sin Black Friday med -35% på ett stort antal av sina produkter. Bland annat på Parkers klassiska Sonnet och Centennial-serier. 

Besök Penstore – upp till -35% på Black Friday

Black Friday kläder

Under Black Friday är man väldigt generös hos Streetwear-experten Stayhard. Med rabatter på 20-85% på allt kan det vara värt att kolla utbudet bland kläder och accessoarer som klockor hos sidan.

Besök Stayhard – 20-85% på allt

Åhlens finns nu rea på allt från kläder till exklusiva parfymer. Åhlens har ett erkänt stort och imponerande utbud av parfymer och på lördag 30.11 kan det vara värt att hålla utkik hos rean på parfymavdelningen då dessa reas ut till -30%. Där kan ni bland annat hitta ett lyxigt gåvoset från Tiffany & Co – ett märke vi uppmärksammade i ett inlägg tidigare under veckan.

Men det stannar inte där. På rean finns även lyxiga märken som Tom Ford, Giorgio Armani Privé EdP och Acqua di Parma på -30%  – tillsammans med alla årets adventskalendrar inom skönhet. 

Besök Åhlens – Upp till -50% på massor av varor

Brothers är ett märke som lanserat många snygga nyckelplagg i sina senaste kollektioner. Nu finns ända upp till -50% på ett stort antal artiklar hos sajten. 

Besök Brothers – 50% på massor av plagg

rakset för män

Hos Cedvard.se är det nu rea på bland annat exklusiva parfymer och rakprodukter som t.ex. detta rakset. Även på den fina serien Floris – The Gentleman No. 89 hittar man här till nedsatt pris.

Besök Cedvard – Black Friday -20%

Black Friday böcker

Nu är det Black Friday Weekend även på Bokus. Kod att använda vid checkout är blackfriday19. Erbjudandet gäller till och med söndag.

Besök Bokus – 10 % rea på alla böcker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *