Brutal Brewerys populära ”The Tail of a Whale” lanseras på Systembolaget

Det har äntligen blivit veckoslut igen och det är därför dags att tipsa om lite njutning inför de lediga dagarna. Idag lanserades nämligen den uppskattade restaurangbrygden The Tail of a Whale från Brutal Brewery på 8 stycken Systembolag i Sverige.

The Tail of a Whale kom ut på marknaden som en limiterad brygd för restauranger år 2014 och tack vare det goda mottagandet man fått finns ölen nu i Brutal Brewings sortiment både på fat och flaska.

the tail of a whale brutal brewing

Ambitionen med brygden var att kombinera två stilar – ale och veteöl. Det ena benet hämtar man från veteölens värld och den är brygd med 55% vete enligt konstens alla regler. Det andra benet är skotsk alejäst för en lättsam smakupplevelse. Avslutningsvis är den torrhumlad på modernt vis med Citra för en frisk citrusarom.

Ölet är även ofiltrerat för en rund fyllighet med lätt avslut. Kombinationen blir en lätt frisk maltkropp från veteöl med en Ales fruktighet. Den friska humlearomen som härstammar från den exklusiva aromhumlen Citra sätter sin särskilda prägel på brygden i form av en aromatisk citrus och grapefruktaktig ton.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *