Bugatti presenterar leksaksbilen Bugatti Baby II med ett pris på 330 000 kronor

Tidigare i år presenterade Bugatti två nya bilmodeller på Geneva Motor Show. Den ena av dessa två, Bugatti La Voiture Noire fick mycket uppmärksamhet tack vare att den var världens hittills dyraste nytillverkade bil med en prislapp på drygt 117 miljoner kronor.

Den andra har en prislapp som ligger mer i samma klass som man kan förvänta sig av en normal nytillverkad bil. Detta har också sina orsaker. Det handlar nämligen om en återskapad version av leksaksbilen Bugatti Baby, som ursprungligen tillverkades mellan åren 1927 och 1936.

Nu har Bugatti äntligen färdigställt den första fungerande prototypen av leksaksbilen. Den har fått namnet Bugatti Baby II och presenterades nyligen på Bugattis 110-års jubileum i Molsheim, Frankrike.

Originalmodellen av Bugatti Baby tillverkades med Bugattis legendariska Type 35 från 1924 som modell och gjordes i skalan 1:2. Den nya Bugatti Baby II har gjorts aningen större för att kunna rymma både barn och vuxna och är i storleken 3:4. Bilen har tillverkats i samarbete med The Little Car Company.

Istället för en originalets förbränningsmotor är Baby II eldriven. Det är möjligt ställa in bilen i så kallad ”Child Mode” som når upp till drygt 19 km/h eller i ”Adult Mode” som når ända upp drygt 45 km/h.

Endast 500 exemplar kommer att tillverkas av Bugatti Baby II och priset för denna ligger på $34,000 eller nästan 330,000 kronor enligt dagens kurs.

Här är en video med historien om Bugatti Baby:

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *