Carlsberg bygger ölpipeline i 2 000 lägenheter

Vad sägs om att bo i en lägenhet med en egen ölkran? Under februari 2018 kommer detta att bli verklighet när Carlsberg ska installera ölkranar i 2 000 lägenheter nära bryggeriet i Köpenhamn. Lägenheterna kommer att anslutas via en pipeline som går direkt från Carlsbergs bryggeri.

I samband med att Köpenhamns gator ska grävas upp för att installera nya värme-, gas- och vattenledningar, tar Carlsberg tillfället i akt och bygger en ölpipeline. Vesterbro och Valby blir först ut att få ölkranar i lägenheterna. Därefter kan hela Köpenhamn komma att följa efter.

– Eftersom Köpenhamn för närvarande gör en större översyn av vatten- och gasledningar, är det ett perfekt tillfälle för Carlsberg att bygga en ölpipeline, säger Johan Blink, chef för Köpenhamns stadsplanering.

De boende kommer att betala för ölen via elräkningen. Det handlar om ett fast pris för 15 liter öl per månad. Ytterligare konsumtion faktureras per centiliter.

I Sverige har Chalmers, sedan länge, krävt att Carlsberg ska bygga en ölpipeline från bryggeri till kårhuset. Det började redan 1959 då Chalmers studentkår köpte en aktie i Pripps för att sedan varje år framföra kravet på en ölpipeline på bolagsstämman. Nu blir detta verklighet i Köpenhamn. Frågan är om Carlsberg Sverige kommer att följa efter?

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *