Nu är Cyberpunk 2077 ute! Årets mest påkostade spel

köp cyberpunk 2077 på nätet

Senare idag avgörs vilket som blir årets dator- och konsolspel 2020, men redan nu har årets stora nyhet för alla spelfantaster lanserats. Idag lanserades nämligen spelet Cyberpunk 2077. Det har varit en enorm hype kring spelet inför denna release och nu finns det äntligen möjlighet att dyka in en värld som du aldrig upplevt den förut.

Cyberpunk 2077 skapades ursprungligen som ett rollspel i brädspelsformat. Det spel som nu släppts utspelar sig i samma värld. Spelet utspelar sig i huvudsak i ”Night City”, som är en futuristisk stad i ett alternativt universum. Här är allt uppbyggt och styrt av gigantiska företag. 

Varför denna uppståndelse kring spelet?

cyberpunk 2077 spel playstation

Spelet Cyberpunk 2077 är skapat av CD Project Red, en spelstudio som även skapat megasuccén The Witcher. I denna serie var det framförallt det tredje spelet som fick en enorm genomslagskraft runtom i världen.

Efter succén med The Witcher 3 meddelade CD Project Red att de skulle göra ett Cyberpunk-spel. Eftersom detta tillkännagivande kom redan 2012 har det varit en lång väntan för alla spelfantaster.

Releasen har skjutits upp ett antal gånger eftersom de velat erbjuda ett så finslipat och komplett spel som möjligt. Förbokningar av spelet har kunnat göras redan sedan flera år tillbaka och på basen av dessa kan man konstatera att spelet är årets stora spelsläpp.

cyberpunk 2077 årets spel 2020

Detta är samtidigt det dyraste spelet som någonsin tillverkats och därför är också förväntningarna enorma när spelet nu äntligen släpps. Detta är ett av årets stora händelser i spelvärlden och sannolikt också årets mest önskade julklapp bland spelfantaster.

Spelet har en åldergräns på 18+ och lämpar sig alltså inte för barn.

Handlingen i Cyberpunk 2077

I Cyberpunk 2077 har du själv möjligheten att personalisera din karaktär. Det går att skräddarsy din karaktärs bakgrund till hur den ser ut.

Beroende på den karaktär du skapat bemöts du av olika behandling i spelet. Detta gäller genast från starten i spelet eftersom du sätts in i spelet utifrån den bakgrund du angett.

cyberpunk 2077 konsolspel

Du kommer att kunna utveckla karaktären under spelets gång och göra olika typer av body modifications.

Spelet utspelas alltså i huvudsak i en futuristisk stad kallat ”Night City” i ett alternativt universum. På gatorna råder kriminalitet bland gäng och din uppgift är att ta dig an det riskfyllda jobbet att hitta ett implantat som är nyckeln till odödlighet.

Värt att nämnas är att både ansikte och röst från Keanu Reeves och John Wick finns med i spelet, båda huvudkaraktärer i Matrix-filmerna. Detta är något som ytterligare bidragit till euforin kring spelet.

Här är den trailer som släpptes tidigare i år.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *