De bästa uppfinningarna till sommaren 2022

smartaste uppfinningarna tilll sommaren 2020

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Under sommaren har vi oftast mer tid för fritidssaktiviteter. Vi gillar att vistas ute både med familj och vänner, så mycket som vädret bara tillåter.

Ibland kan dock vår trivsel störas lite av att vi inte har tillräckligt praktiska lösningar på de problem som dyker upp i vår vardag. Det finns dock de som ständigt jobbar med att hitta lösningar på de problem som kan dyka upp i olika sammanhang. Uppfinningar för sommaren som skall underlätta våra liv avsevärt.

Ibland kan dessa problem faktiskt vara sådant som vi inte tänkt på som ett problem, men som det oaktat underlättar våra liv.

Sommarens smartaste uppfinningar 2022

Här har vi plockat fram några smarta uppfinningar för sommaren 2022. Tidigare tipsade vi även om de magnetiska whisky- och vinglas som lanserats tidigare.

Här kommer ytterligare fem smarta uppfinningar för dig som vill ha en problemfri sommar.

1. Världens första batteridrivna grilltändare

grilltändare som tänder elden med varmluft

Looftlighter X är världens första batteridrivna grilltändare som tänder elden med varmluft. Med Looftlighter X får du friheten att vara sladdlös, samtidigt som du tänder grillen eller brasan på ett säkert och miljösmart sätt.

Looftlighter X fungerar riktigt bra både som braständare och som grilltändare. Den extremt varma luften som kommer från utblåset får både kol, briketter och vedträn att börja glöda på nolltid. På bara några minuter har du satt igång grillen, brasan, röken, lägerelden eller pizzaugnen.

batteridriven grilltändare sommaren 2022

Att använda Looftlighter X är dessutom ett säkrare och mer miljösmart alternativ än tändstickor och tändvätska. Looftlighter X genererar inga CO2 utsläpp och du får bättre kontroll när du tänder grillen och du slipper bismaken från kemikalierna i tändvätskan.

Till Looftligher X medföljer ett praktiskt laddningsstativ. Placera Looftlightern i stativet när du inte använder den så laddas batteriet. Det uppladdningsbara batteriet laddas på ca 2 timmar och en laddning räcker för att tända grillen ca 10 gånger.

2. Sandfri picknickfilt

sandfri picknickfilt

Den här smarta picknickfilten har en unik vävteknik som gör att sanden faller igenom filten. Du får en sandfri filt att ligga och sola på och du slipper få med dig sand hem från stranden.

Strandfilten är skön att ligga på och när du ska gå hem rullar du enkelt ihop filten och bär den i det praktiska handtaget. Filtens patenterade vävteknik består av dubbla lager polyetenväv som ligger omlott, vilket får små sandkorn att falla genom filten. 

Den unika väven låter också vinden blåsa igenom vävens dubbla lager vilket gör att filten inte flyger iväg så lätt samtidigt som det väven hindrar sanden från att blåsa upp underifrån.

sandfri picknick filt

Den patenterade teknologi är ursprungligen utvecklad för riktigt stora mattor som används som landningsplats för militärhelikoptrar i öknen. Picknickfilten är en mindre och mjukare variant av dessa mattor men använder sig av samma patenterade och slitstarka vävteknik.

Den sandfria picknickfilten finns i tre storlekar som du kan välja bland:

Small – för en person: Mått 1 meter x 2 meter, Vikt 1 kg.
Medium – för två personer: Mått 1,55 meter x 2 meter, Vikt 1,7 kg.
Large – för fyra personer: Mått 2 meter x 2 meter, Vikt 2,2 kg

3. Doftpåsar till skor – Smell Well

doftpåsar till skor 2022

Nu kan du fräscha upp skor, handskar eller träningsväskor med doftpåsar från svenska SmellWell. Doftpåsarna absorberar fukt och dålig lukt och lämnar istället en fräsch doft i skorna.

Doftpåsarna är fyllda med salter, mineraler och aktivt kol från bambu som suger åt sig fukt och svett från dina skor. Absorbenterna gör att dina skorn torkar snabbare, vilket ger en sämre grogrund för illaluktande bakterier. Påsarna är även parfymerade, vilket gör att påsarna ger en fräschare doft både kort- och långsiktigt.

mot lukt i skor

Doftpåsarna kan användas till alla möjliga typer av plagg som behöver fräschas upp. Påsarna är även utmärkta för exempelvis dina fuktiga handskar, att ha i träningsväskan, i garderoben eller på yogamattan.

Smell Well doftpåsar är utvecklade i Sverige i samråd med forskare på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Doftpåsarna håller i upp till 6 månader. Ytterpåsen är tillverkad av mikrofiber och tryckt med miljögodkända färger och innerpåsen är tillverkad av non-weaven-material. SmellWell innehåller endast förnyelsebara absorbenter och är fria från ftalater och biocider. Testade och godkända enligt Reach-förordningen.

4. USB-driven bordsfläkt med luftkylning

usb driven bordsfläkt

Här har vi en praktisk bordsfläkt med luftkylning som gör det enklare att jobba hemma under varma dagar. Bordsfläkten fylls med vatten som absorberas av ett kylblock inuti fläkten. När luften passerar genom kylblocket ger det en skön och svalkande fläkt. Det går även att välja ett läge med kall vattenånga som ökar luftfuktigheten.

usb driven bordfläkt med kylblock

Den behändiga bordsfläkten drivs med USB och kan kopplas till datorns USB-uttag eller till ett vägguttag med USB-väggadapter (köps separat). Fläkten kan ställas in på låg, mellan eller hög hastighet för att få in den perfekta svalkan.

5. Powerbank med dynamovev

bästa powerbank med solceller dynamovev 2022

Till sommaren 2022 är det oerhört populärt med olika typer av powerbanker för att ladda upp elektroniken utanför hemmet. Med en Powerbank med dynamovev kan du vara säker på att du alltid har ström för att ladda telefonen när du är på stranden eller sommarstugan.

Denna powerbanken har både dynamovev och solcellspanel samt ficklampa vilket gör den perfekt att ha nära till hands om du råkar ut för strömavbrott, eller inte har tillgång till ett eluttag.

bästa powerbank med dynamovev 2022

Den kan laddas av solen, din egen handkraft eller med Mikro USB-kabeln som följer med i förpackningen. Det uppladdningsbara batteriet är på 8000 mAh, vilket innebär att du kan ladda en smartphone ca 4 gånger, eller ladda upp två telefoner samtidigt två gånger från de två USB-utgångarna.

Med knappen på undersidan kan du växla mellan ON, Timer och OFF. Blockljuset har lång batteritid och drivs av 3 st C/LR14-batterier (ingår ej). Med timerläget på blir det ca 50 dagars brinntid.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *