En gentleman firar mors dag – tre tips

morsdag presenter

Att vara gentleman kan innebära så mycket. Det handlar om stil och manér. En gentleman kommer i tid, håller upp dörren och kan konsten att lyssna. Men finns det någon här på jorden som gentlemannen har mer att tacka än sin mor? En gentleman ringer givetvis sin mamma då och då och hör hur hon mår. Givetvis måste gentlemannen komma ihåg att fira mors dag på något sätt. Lilla mamma blir säkert glad av ett telefonsamtal, men varför inte överraska lite mer? Gentlemannaguiden ger tre förslag inför morsdag.

1. Blommor är alltid rätt

Alla damer, även mamma, älskar att få en blomma. Ända sedan vi började fira mors dag i Sverige 1919 har dagen varit förknippad med blommor. Gentlemannen vet förstås vilken slags blomster mamma tycker om, men vi kan inte låta bli att ge några tips. Bland de många erbjudanden Blomsterlandet har hittade vi bland annat pelargoner. Det är en krukväxt som är omåttligt populär bland Sveriges mammor. Den kan stå både utomhus och inomhus. Mårbackapelargonen är en klassiker. Rosor fungerar alltid. Till mamma kan det passa med rosor som krukväxt. Sedan har vi orkidéer. Finns det något vackrare än en orkidé? En gentleman med sydeuropeisk charm kanske föredrar att ge bort ett olivträd. Nej, vi skojar inte – det är en präktig växt som kan hålla i flera hundra år. Här talar vi tidlöst!

2. Bjud mamma på middag

Hur ofta bli mamma bjuden på middag? Det finns förvisso en stor chans att gentlemannens pappa också är en gentleman, men många mammor blir sällan bjudna på middag. Gör en gentlemannamässig markering och bjud ut mor på en trevlig restaurang. Mor bli säkert glad för vilken restaurang som helst men varför inte prova på ett wärdshus med en eller flera Michelinstjärnor? Pappa kan gärna få följa med också och låta sig inspireras! Alternativt plockar du fram Nettobladet och planerar en härlig middag hemma till mors dag. Tillaga mammas favoritmat eller överraska med något nytt och spännande. Tänk på alla måltider som mamma serverat genom åren, fredagsmys och söndagsmiddagar. Visa på dina gentlemannamässiga matlagningstalanger och duka upp till kalas!

3. En ask choklad med stil

Det sägs att kakaobönan använts i minst 2 500 år. I Europa har den funnits sedan 1502 efter att upptäcksfararen Christofer Columbus tog den med sig hem. Spanien etablerade ett monopol på choklad under Karl V. Så småningom blev choklad som dryck allt mer populärt över kontinenten. Det var kungahusen och noblessen som bidrog till spridningen. Det var först 1828 som man uppfann en metod att göra pulver av kakaobönan. Det lade grunden för den första chokladkakan som tillverkades 1847. Chokladen ansågs – och anses än idag – ha hälsobringande effekter. Den är en moralhöjare, en delikatess och kan vara en fin present. Choklad bär på en tradition och mammor älskar choklad – vilken härlig kombination! Köp en ask av det finare slaget i en delikatess- eller kaffebutik så blir mamma extra glad.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *