En kväll med Sveriges Radio – Blir vi lyckligare ju mer vi tjänar?

en kväll med sveriges radio

Blir vi lyckligare ju mer vi tjänar eller kan för många möjligheter i livet få oss att må dåligt? Det är några av de frågor som diskuteras i En kväll med Sveriges Radio torsdag den 7 oktober.

Den ständiga drivkraften att bli rikare, friskare och lyckligare påverkar oss ständigt i vardagen. Trots att vi i västvärlden har det bättre ställt materiellt än någonsin tidigare har psykisk ohälsa blivit vanligare. I En kväll med Sveriges Radio – rikare, friskare, lyckligare? medverkar Ekonomiekots Kristian Åström, Sveriges Radios hälsokorrespondent Sara Heyman och psykiatern och programledaren Ullakarin Nyberg för att diskutera ämnet.

Du som tittare och lyssnare kommer också att ha möjlighet att ställa frågor direkt till de medverkande. Du kan också se och höra kvällen i efterhand både på hemsidan och i appen.

Jag hoppas att vi kommer att kunna ge lite svar på både stora och små frågor – alltifrån existentiella frågor om lycka och hälsa till mer specifika frågor som ”finns det en perfekt lön?” och ”går det verkligen att kombinera känslan av att vara glad med känslan av att inte vara nöjd?”, säger Farzad Nouri, kvällens samtalsledare.  

En kväll med Sveriges Radio – rikare, friskare, lyckligare?

Kvällen direktsänds i Sveriges Radio Play och livestreamas på https://sverigesradio.se/traffaoss och på Sveriges Radios Facebookkonto. Sändningen börjar kl. 19.00 torsdagen den 7 oktober.

Medverkande:

farzad Nouri
Farzad Nouri Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Farzad Nouri

Farzad Nouri är programledare på P4 Stockholm och har själv precis gjort två betydande livsval: Han har köpt hus och fått sitt andra barn. Hur kommer hans ekonomiska och lyckliga balans att påverkas av det?

Kristian Åström
Kristian Åström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kristian Åström

Kristian Åström är Ekots ekonomikommentator. I sitt arbete analyserar han spelet mellan människor, marknad och politik. Han har bland annat rapporterat om ekonomiprofessorn Lord Richard Layards forskning om lycka och hur politiska beslut i större grad bör ta hänsyn till om de gör människor mer tillfreds. 

Sara Heyman
Sara Heyman Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sara Heyman

Sara Heyman är Sveriges Radios hälsokorrespondent och rapporterar i många olika kanaler, program och nyhetssändningar om global hälsa. Hon är legitimerad sjuksköterska och har i den rollen färska erfarenheter från pandemivården. 

Ullakarin Nyberg
Ullakarin Nyberg Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ullakarin Nyberg:

Ullakarin Nyberg är psykiater och programledare i Livet med Ullakarin Nyberg i P1. I programmet har hon terapeutiska och vägledande samtal med lyssnare kring frågor som kan vara svåra att reda ut.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *