Finns det risker med fillers?

fillers risker

Om du funderar på vilken ansiktsbehandling mot rynkor som kommer att ge bäst resultat så tänker du säkert på risker. Det finns alltid risker med behandlingar som innebär nålstick. Både botox och fillers innebär att nålar förs genom huden. Men det finns ändå många som menar att fillerbehandlingar är lite säkrare.

Vad injiceras under huden?

Risker med behandlingar som botox och fillers är inte bara att nålstick kan ge blåmärken och svullnad. Det ämne som injiceras kan ju också påverka dig på olika sätt. Botox är ett nervgift som också kallas för botulinumtoxin. Det här är ett muskelavslappnande medel.

När muskler slappnar av så minskar rynkorna. Huden i området som behandlas med botox slappnar av och då ser den slätare ut. För att få ett riktigt bra resultat så lägger man ofta till fillers. Men de innehåller inga nervgifter.

Fillers består av hyaluronsyra och det är ett helt naturligt ämne som redan nu finns i din kropp. Den här naturliga syran används för att fylla ut där det finns rynkor och veck. Hyaluronsyran kommer sakta att brytas ner av kroppen. Efter några månader så behövs en ny behandling då fillern inte ger ett permanent resultat.

Så undviker du onödiga risker

Det är rätt så vanligt att fillers såväl som botox ger reaktioner i form av mindre blödningar och blåmärken. Det beror på nålsticken och är inte farligt. Men du kan undvika farliga risker som infektioner genom att välja rätt klinik.

Vem som helst får inte utföra den här typen av ansiktsbehandlingar. Du ska noga undersöka vem det är som erbjuder fillerbehandling. Behandlingen ska utföras på ett korrekt sätt som minskar riskerna för svullnad och som eliminerar risk för infektion.

Om du upplever att något inte är som det ska så bör du undersöka saken vidare. Du kan till exempel besöka Konsumentverkets hemsida och ta reda på om kliniken har anmälts. Det här tar inte lång tid. En snabb kontroll är allt som krävs för att du ska kunna avgöra om det ligger något i dina misstankar. Det finns kliniker med lång erfarenhet som också kan upplevas tryggare, exempelvis Lasercenter.

Ett snyggt resultat med Fillers

Vi ska inte glömma bort att det också finns en risk för att det inte blir snyggt. Om injektionen inte görs på rätt sätt så kommer det att synas. Det kan till exempel bli så att det som tidigare var mindre veck blir en större ojämnhet. Det här försvinner ju till sist men är ändå inte särskilt roligt att vara med om.

För att slippa risker med resultat som inte ser bra ut så ska du återigen välja klinik noga. Ta kontakt med andra som får fillers på samma ställe. Om de är nöjda så är det ett gott tecken. Erfarenhet är alltid ett plus. En klinik som har många års erfarenhet kan vara att föredra över en person som fortfarande håller på att lära upp sig.

Kom också ihåg att förklara vad du är ute efter. Den som ska ge dig fillerbehandlingen kan inte läsa dina tankar. Om du har en specifik tanke om hur det hela ska se ut så ska du tala om detta. Det kan vara så att det resultat som du är ute efter inte är realistiskt. Då kommer du att få veta det.

Förbered dig för Fillerbehandling

Om du ska få fillerbehandling för första gången så ska du förbereda dig. Du bör till exempel ta reda på vad som kan förväntas. Både vad gäller utseende och saker som stickblödningar och svullnader. 

När du kommer väl förberedd till din behandling så minskar risken för att du blir besviken. Du kan känna dig lugn då du förstår processen. Den som ger dig en filler bör också ta sig tid till att förklara behandlingen så att du kan fatta rätt beslut.

En behandling som innebär nålstick blir säkrare då du känner dig trygg. Det gör du då du lär dig mer om den klinik som du besöker. Och givetvis också när du lär känna den som ska genomföra behandlingen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *