Fixa semesterstilen med scarves

En av de hetaste trenderna, som samtidigt är en återgång till 1930-talets gyllene era inom herrmodet är de scarves som nu syns i många kollektioner. De som sett bilder från 1930-talet har säkert kunnat konstatera att dessa var en av de viktigaste accessoarerna för män sommartid.

Scarves, bandanas eller sjalett – kärt barn har många namn. Det är inte unikt i sig med användning av scarves runt nacken för de herrar som sökt ledigare alternativ till slipsen.

Även plastrongen, som ju liknar en slips, men med bredare och kortare nedre del har också ofta används för ändamålet. Den har främst använts till en bonjour eller jackett.

Scarves – snygg herrmode accessoar till sommaren

Det som är nytt är att många yngre modeentusiaster nu också verkar ha anammat detta och klär sig i scarves tillsammans med bland annat pikétröja och kavaj.

En annan anmärkningsvärd detalj är att flera tycks använda sig av bröstdukar för att knyta dessa kring nacken. Det kräver dock en del gällande storleken på bröstduken för att detta skall vara möjligt.

En välkommen tillbakagång till 1930-talets gyllene dagar och dess sommarmode.

snygga herrstilar till sommaren

Här är ett exempel med illustration från 1930-talet hur man på ett elegant sätt kan kombinera scarves med en kortärmad skjorta i camp collar-stil.

Obegränsade möjligheter att kombinera

Möjligheterna är närmast obegränsade för hur du kan kombinera denna eleganta accessoar till sommaren. Något som vi påvisade redan i inlägget om sommarens pikéer.

Här en elegant bandana från Eton med inspiration i persiska sagor och traditioner, tillsammans med en av säsongens mest intressanta skjortor för sommarens lediga tillfällen. En off-white skjorta med band-krage designad i mjuk bomull.

Kombinera med linne

snygga sommarstilar för män 2020

Här kommer några exempel på hur man kan bära upp scarf tillsammans med sommarens mest naturliga klädesplagg, linneplagget.

Här syns en overshirt i en sval linneväv från italienska Gran Sasso, tillsammans med en stickad piké från Soft Goat i 100% kashmir. Bröstduken som knutits kring nacken kommer från Drake’s. Drake’s verkar med andra ord ha en väl tilltagen storlek på sina bröstdukar.

inspiration blogg för män 2020

Linneskjorta från italienska Massimo Alba, tillsammans med shorts från Jacob Cohën.

Scarf och sommarkostym

snyggaste sommarstilen för män 2020

Kostym i sval linneväv från Oscar Jacobson, som man kombinerat med mörkblå piké från Canali.

Scarf med piké

snygga kläder för män sommaren 2020

Piké som ju är det absoluta nyckelplagget vid sidan om linneplaggen sommartid.

Här en stilstudie från Suitsupply hur man kombinerar linnekostymen med en tunn scarf.

Hämta inspiration från herrmodets klassiker

Cary Grant i filmen How to catch a thief från 1955, ett typexempel på hur du på ett elegant sätt knyter en scarf kring nacken till skjorta och kostym.

Generellt sett är det också till herrmodets mest klassiska filmer du skall söka dig om du vill ha inspiration för hur du klär dig snyggt med hjälp av scarf eller bandana.

För dig som vill ha tips på hur du knyter denna på snyggast möjliga sätt kan vi också tipsa om den guide vi gjorde upp tidigare för hur du knyter en scarf.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *