Framtidsvision med inspiration hämtad från klassiska Peugeot 504 Coupé

Nu visar Peugeot upp framtidsvisionen Peugeot e-LEGEND CONCEPT, en bil som hämtar inspiration ur Peugeots historik.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT framhäver Peugeots DNA genom att kombinera märkets arv med den mest avancerade tekniken i bilvärlden. Peugeot vill på detta vis bevisa att ett hypertekniskt fordon även kan vara ett vackert fordon. För att rama in den tekniska visionen har Peugeot blickat bakåt i historien och hämtat inspiration från Peugeot 504 Coupé, vilket märks på den lätta, atletiska, skarpa och sensuella siluetten samt de stora glasade ytorna. Med en längd på 4.65 meter och en höjd på 1.37 meter erbjuder Peugeot e-LEGEND CONCEPT ett kompakt och aerodynamiskt intryck.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT är inte bara ett tekniskt manifest. Det är visionen för ett bilmärke, Peugeot, som aktivt fokuserar på en optimistisk och exceptionellt åtråvärd framtid. För Peugeot är autonom bilkörning och elektrifiering synonymt med ännu starkare körsensationer. För förutsägbarhet kommer aldrig att vara en del av vårt DNA, säger Jean-Philippe Imparato, VD för Peugeot.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT:s kaross har en grå färg med toner av champagne och kan, tack vare en färgteknik inspirerad av parfymflaskor från de största parfymerierna i världen, skifta färgton i betraktarens ögon beroende på vädret. Interiört har Peugeots designteam fokuserat på varma färger och sammet gör comeback som klädsel för att skapa en kontrast till den ständiga jakten på det avskalade och digitala.

Skapad för att skapa tid

För att skapa bästa möjliga upplevelse för dig och dina medpassagerare erbjuder Peugeot e-LEGEND CONCEPT fyra olika körlägen; två autonoma körlägen i SOFT och SHARP samt två manuella körlägen i LEGEND och BOOST. I de autonoma körlägena SOFT (som främst fokuserar på komfort) och SHARP (som fokuserar på dynamisk och distinkt körning) förändras interiören i Peugeot e-LEGEND CONCEPT genom att:

– Ratten fälls in under instrumentbrädan för att ge mer plats för den 49 tum stora skärmen.
– Framsätena lutas tillbaka för ökad komfort.
– Armstöden anpassas automatiskt och skapar på så vis ett stort förvaringsutrymme och en induktionsladdningsplatta för smartphones.
– De nödvändiga funktionerna för bilen är fortsatt nåbara via en central styrenhet integrerad vid förarsätet.

I det manuella körläget LEGEND är det fokus på körkomfort och BOOST bjuder på en dynamisk och stimulerande körning.

Genom ett samarbete med Soundhound Inc, ledande inom artificiell intelligens-teknik, erbjuder Peugeot e-LEGEND CONCEPT dessutom en röststyrd personlig assistent som är optimerad för autonom körning. Med en enkel mening kan föraren byta körläge, välja sin bästa låtlista eller öppna och stänga bilens elektriskt styrda dörrar. Systemet svarar genom Peugeots designchef Gilles Vidals digitaliserade röst och kan svara på 17 olika språk. En version av denna röststyrning kommer att finnas tillgänglig för Peugeots produktionsbilar inom två år.

Framtidens elektriska drivlina

Som en del av Peugeots realistiska framtidsvision har Peugeot e-LEGEND CONCEPT en 100% elektrisk drivlina, med en räckvidd på 600 kilometer enligt WLTP-körcykeln. Dessa batterier kommer att ha en snabbladdningsfunktion där de på 25 minuters laddning når en kapacitet på 500 kilometer. Prestandamässigt gör Peugeot e-LEGEND CONCEPT ingen besviken, med en acceleration från 0-100 km/h på under fyra sekunder och en maximal hastighet på 220 km/h.

Peugeot e-LEGEND CONCEPT presenteras i samband med bilsalongen i Paris, Mondial de l’Automobile, 4-14 oktober.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *