Från garderoben: nytt till sommaren

herrmode sommaren 2019

Denna sommar lever jag som jag lär. Det är 1930-tals stilen som jag tar sikte på när jag nu fyller min garderob med nya sommarstilar.

Bland mina första inköp till sommargarderoben hör en dubbelknäppt väst med breda slag som syns på bilden ovan. Den kan gärna kombineras med någon av de robusta ylleslipsar som finns t.ex. på Tieroom.

Några andra av mina inköp till sommaren är ett par dressade byxor med frontveck och en aning högre midja. Just dessa byxor har en härligt svalkande blandning av ull och linne. Även dessa har jag skrivit om tidigare här på Gentlemannaguiden.

byxor med hög midja och frontveck

Ett annat nyckelplagg till sommaren är en finstickad pikétröja med kortare ärmar än hos de traditionella pikétröjorna. Både italienska Gran Sasso och John Smedley har en riktigt fina modeller i vintage-stil.

byxor med frontveck hög midja


Till detta använder jag mig gärna av någon av mina (uttjänta) loafers i mocka. Då det gäller loafers kan jag rekommendera någon av modellerna från Crockett & Jones eller Santoni.

Gällande skor är annars mitt senaste inköp ett par munkskor. Enligt mig det snyggaste alternativet till kostym.

Ingen sommarstil är dock komplett utan ett par snygga solglasögon. Till denna sommar finns många klassiska stilar från märken som Persol, Ray-Ban och Oliver Peoples. Även Ralph Lauren har satsat hårt på solglasögon till denna säsong med sin kollektion Ralph Lauren Eyewear.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *