Fungerande skönhetsbehandlingar för män

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Män bryr sig allt mer om sitt yttre, allt talar för detta, både statistik över sålda skönhetsprodukter och antal besök på olika skönhetssalonger. Nuförtiden finns det till och med tecken som visar på att sminkmarknaden för män ökar – något som kändes otänkbart bara för några år sedan.

Tyvärr är det dock ännu ett tabu bland många män att prata om sina behandlingar i jämförelse med vad som är fallet bland kvinnor. Att detta kommer att ändra i framtiden är det dock ingen tvekan om. Det finns nämligen bra skönhetsbehandlingar för män nuförtiden med vars hjälp man på ett naturligt sätt kan åtgärda sådant som man har komplex för.

Det finns inte så mycket vi kan göra åt åldrandet. Det är en realitet att förhålla sig till och något som sätter sina spår hos oss alla. I flera fall är det endast välkommet eftersom det ger oss den pondus och manliga karaktär som många av oss eftersträvar. Trots detta hör man dock få män som önskar att de såg äldre ut än vad de gör när de kollar sig i spegeln.

Även män vill se unga ut

Rynkor och hudveck är en effekt av hudens naturliga åldrande och har att göra med en minskning av hudens kollagen, elastin och hyaluronsyra. Det beror även på upprepade muskelsammandragningar under många år. Fett bryts ned och omfördelas till lägre regioner i ansiktet och förstärker bildningen av veck och fåror. Viktiga områden i ansiktet förlorar sin volym till följd av att ansiktets fettdepåer tunnas ut. I många fall kan detta ske snabbt, delvis av genetiska orsaker, men även som en följd av stress och ohälsosamt leverne.

Detta kan utgöra en stor emotionell belastning, speciellt om man ser tröttare och mer sliten ut än vad man känner sig. Ansiktet är ju skyltfönstret utåt som signalerar huruvida man tar hand om även sitt inre på ett bra sätt. Det är heller inte alltid som detta skyltfönster talar sanningen om hur vi levt våra liv.

Det finns många naturliga sätt att ta hand om sig själv genom motion och bra kosthållning. Det kan göra så att man ser frisk och vital ut – framförallt ger det en boost för det inre välmåendet. Det kan dock vara svårt att göra något åt rynkorna när dessa väl kommit. I många fall brukar det snarast bli så att löst skinn förstärker intrycket av rynkor och fåror i ansiktet då fett försvinner från kroppen. Även det kan påverka det mentala välmåendet – finns det verkligen inget naturligt sätt att åtgärda dessa ovälkomna rynkor?

Det finns det faktiskt. Men bland männen är det väldigt sällan man pratar om metoderna. För det första pratar man inte så gärna om sina skönhetsmässiga komplex med andra män och om man väl genomgått en behandling själv rekommenderar man sällan dessa åt andra.

Fillers – skönhetsbehandling utan kirurgiska ingrepp

Tidigare har man inom skönhetsbranschen fokuserat på åtstramning av huden genom olika typer av kirurgiska ingrepp för att få till stånd en slätare hud. Detta är något som ofta haft rätt dåliga och onaturliga resultat. Nu har dock utvecklingen gått snabbt framåt även inom detta område och man har också fått mer kunskap om processerna vid åldrandet. Idag vet man mer om hur ansiktets muskler, fettdepåer och huden tillsammans påverkar varandra. Det har lett till stora framsteg när det gäller att skapa naturliga resultat helt utan kirurgiska ingrepp.

En av dessa metoder går ut på att placera en viss mängd så kallade fillers på strategiska ställen i ansiktet. På områden som kindben kan man förstärka det manliga utseendet och det är även möjligt att få till stånd en mer markerad haka och käklinje genom fillers.

Med fillers menas produkter och/eller substanser som fyller ut och ger ökad volym. Vissa skönhetsbehandlingar har fått dåligt rykte på grund av flera kändisars mer eller mindre misslyckade försök till skönhetsingrepp. Oftast beror detta på att man satsat på permanenta produkter som består av för kroppen främmande material som kan leda till komplikationer som knöligheter, inflammationer och missbildningar. Det är istället bättre och säkrare att använda sig av produkter som är baserade på det naturligt förekommande ämnet Hyaluronsyra Restylane.

Idag finns bra kliniker på fillers i Stockholm som använder hyaluronsyra, ett kroppseget ämne som finns mellan cellerna i bland annat huden. Detta ämne bidrar till att binda vätska och ger huden ökad volym. Det gör att rynkor och hudveck slätas ut och volym skapas.

Om man känner sig obekväm med sina rynkor behöver man alltså inte lida i det tysta. Det finns metoder för att förstärka ansiktsdragen som förlorats med åren. Genom små ingrepp i form av injektionsbehandlingar med fillers kan man både skulptera sina kindben och återskapa och bygga volym på önskad plats i ansiktet.

Om det inte känns naturligt att som man använda sig av dessa metoder skall man komma ihåg att det endast för ett decennium tillbaka var väldigt glest i hyllorna bland hudkrämer för män. Numera lanseras nya krämer i snabb takt och skönhet för män är en av de snabbast växande sektorerna i världen. Vem hade hört talas om skäggolja och skäggbalsam för 10 år sedan?

Att männen som följande steg öppet börjar diskutera fillers och andra skönhetsingrepp är bara en tidsfråga – vare sig man gillar det eller inte.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *