Garderoben uppdaterad och klar

snyggaste solglasögonen sommaren 2019

Nu är vi äntligen inne i semestertider och därför blir det denna vecka fokus på sommargarderoben. När det blir mer ledig tid för att umgås med vänner och bege sig ut i nöjeslivet är det många som vill uppdatera sin garderob med nya fräscha plagg. Denna vecka blir det därför fokus på det bästa som herrmodet har att erbjuda.

Redan i ett tidigare inlägg skrev vi lite om vad sommaren har att erbjuda inom herrmodet. Denna vecka kommer det alltså mer. Det är flera av de mest exklusiva herrmodebutikerna online som nu i juli kört igång med sin sommarrea och där finns många fynd att göra.

Själv var jag tidigt ute denna sommar med att införskaffa mina nyckelplagg, men nu har även några av de sista accessoarerna anlänt. Det är solglasögonmodellen Donegal från TBD Eyewear och unisexparfymen Honey Oud EdP från Floris London.

Retromodellen Donegal från TBD Eyewear, med kraftiga skalmar som ger en härlig vintagekänsla – en tidlös modell.

Gällande de solglasögon av hög kvalitet som finns på marknaden är TBD Eyewear speciellt intressant för egen del. TBD står för The Bespoke Dudes och är ett märke som är grundat av den italienska herrstilbloggaren Fabio Attanasio och hans vän Andrea Viganò. Alla solglasögon från märket är helt handtillverkade i Cadore, Italien och genom sina tidlösa modeller visar man upp det bästa av den hantverkstradition som finns i Italien.

I jämförelse med flera andra märken som har solglasögon i sitt utbud är TBD Eyewear i en klass för sig då det gäller pris/kvalitet. Skall man satsa på ett par solglasögon från Persol eller Oliver Peoples, får man ofta satsa närmare 3000 kronor för att få tag på någon av deras mer klassiska modeller. Hos TBD Eyewear har samtliga modeller en prislapp på under 1500 kronor.

Ett annat tillskott till min garderob inför sommarens festkvällar är den fantastiska parfymen Honey Oud EdP som hör till Floris London Private Collection och som lanserades exklusivt för lyxvaruhuset Harrods i juli 2014.

I samma lansering ingick även parfymen Leather Oud EdP. Båda dessa parfymer har fått en stark genomslagskraft världen över med sina starka doftnoter av lyxig Oud, även agarträd på svenska. Båda dofterna har fått väldigt höga snittbetyg hos parfymbibeln Fragrantica och det visar hur uppskattade dessa är bland parfymkonnässörer.

de bästa herrparfymerna sommaren 2019

När man läser recensioner hos t.ex. Gents märker man att även Leather Oud är väldigt omtyckt bland användarna. Att denna är unik märkte även jag på ett besök hos NK:s parfymavdelning, men eftersom jag testat Honey Oud i drygt en månad via en tester innan kändes det säkrare att köpa en parfym som jag visste höll måttet för mig och min hud. Parfym reagerar som bekant olika beroende på användare.

Nu är alltså sommargarderoben klar för min del, men vi fortsätter de närmaste dagarna med ytterligare inlägg med det bästa inom herrmodet för denna sommar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *