General Gastronomy Series – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

I slutet av förra veckan lanserades General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus med en mörk och kryddig tobakskaraktär som är smaksatt med svenska örter. Det nya snuset, som är en begränsad upplaga, är en del i Swedish Match årslånga samarbete med krögaren Karl Ljung, tidigare vinnare av bland annat Årets kock och som i dag driver den välkända krogen L’Avventura i Stockholm.

Lanseringen omfattar 100 000 dosor, och i Swedish Match Stores kostar en dosa 53 kronor, och på www.swedishmatch.se kostar den 52 kronor.

Redan tidigare i år i samband med lanseringen av årets version av General Kardus fick vi stifta närmare bekantskap med det gastronomiska temat, inspirerade av svenska örter. På Swedish Match har man nu tillsammans med Karl Ljung tagit fram det första portionssnuset i serien, i en snuslinje som man kallar för General Gastronomy Series. Örtinslagen är tydliga; timjan och muskot märks, ihop med salvia och en liten aning granskog.

– Det här har varit ett stimulerande projekt, och resultatet är ett snus som präglas av salvia, muskot och timjan samt aningen granskog. En smakkombination som jag tycker är lämplig att kombineramed den påtagliga tobakssmak som kännetecknar General Gastronomy Series Summer 2018. Att ge svenskt snus en gastronomisk prägel tycker jag är ett passande sätt att jobba med smakförhöjning och produktutveckling, säger Karl Ljung.

Karl Ljung med årets version av General Kardus.

Förutom i Swedish Match egna snusbutiker (Stockholm, Göteborg, Åre och Strömstad) och www.swedishmatch.se kommer produkten också att säljas på 7-Eleven, Pressbyrån samt på www.snusbolaget.se. Även ett antal utvalda tobakshandlare över hela Sverige kommer att ha General Gastronomy Series till försäljning. I övriga försäljningskanaler, inleds försäljningen den 4 juni.

– Här har vi använt en tobaksblandning som är snarlik den vi använde i General Blended by Hernö Gin, en limiterad upplaga vi lanserade i slutet av 2017. Den består av tobak från Indien, Spanien, USA och Guatemala – som ger en mörk och kryddig tobakskaraktär. Det var också den blandning vi bedömde skulle passa den kryddning som Karl har tagit fram, säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *