Philips ger gratis digitala livekurser i matlagning, bakning, grooming och hårklippning under Coronakrisen

matlagningskurs gratis online under coronatider

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Att hålla sig fräsch och grooma under coronakrisen kan vara en riktig utmaning. Det gäller speciellt alla ungkarlar som inte har en partner som kan fixa håret på en. Här har vi nu ett utmärkt tips för alla män som behöver hjälp bland annat med hårklippning och grooming!

För att göra den nya vardagen hemtrevligare lanserar nu nämligen Philips initiativet Join Alongs. Genom livekurser inom matlagning, bakning, grooming och hårklippning vill de inspirera och lära ut saker från namnkunniga kockar, dessertmästare, barberare och frisörer.

Samtidigt vill Philips bidra till social samvaro, givetvis med social distans. Därför genomförs kurserna på Zoom. Först ut är kocken Amir Kheirmand, tidigare vinnare av Sveriges Mästerkock, som visar hur man lagar de bästa grilltillbehören. Följt av kändisfrisören Corinne Henriksson.

klippningstips gratis under coronatider

Lär dig hårklippning och grooming under isolering

Här finns alltså dels ett avsnitt om hur man håller håret i trim hemma, något som är perfekt nu när många tvekar inför att gå till frisören. Corinne, grundare av Corinne & Friends, kommer ge sina bästa tips kring hur man ser efter sin frisyr med hjälp av en hårtrimmer. Tips att använda på sin partner, eller sitt barn, med fokus på kortare hår. 

Här finns också ett avsnitt med en klassisk barberare som tar sig an karantänskägget. Nu finns verkligen tid till att lära sig trimma rätt, och kanske våga prova en ny skägglook. Det gäller att ta hand om det som syns i bild i alla webb-möten.  

raktips kurs gratis under coronatider

Våra ändrade vanor under coronakrisen

Under de senaste månaderna har våra hem gått från att vara en plats där vi sover, äter och återhämtar oss till att bli kontor, gym, restaurang, kaffebar, frisörsalong – en plats för allt.

För att ge svenskarna inspiration, bidra till social samvaro och lära dem att bemästra saker som annars utförs av experter lanserar Philips Join Alongs, live matlagnings-, klipp-, grooming- och bakningskurser på Zoom. Två tisdagar och onsdagar i rad, med start tisdagen den 26 maj, lär namnkunniga frisörer, dessertmästare, barberare och kockar ut sina bästa tips och råd.

– Hemmakarantänen har skapat många utmaningar, i det stora och det lilla. Någon kanske kämpar för att inte laga samma måltid för den fjärde dagen i rad. Andra behöver klippa sig men vill inte gå till en frisör och vet inte hur man gör det själv. Eller så kanske man bara saknar inspiration och input från andra människor. Med Join Alongs vill vi bidra till att göra livet lite enklare och roligare, kort och gott lite hemtrevligare, säger Activation Manager på Philips Nordics.

Kursschemat för Join Alongs

Allt börjar alltså tisdagen 26:e maj och här är schemat för allt ni kan ta del av samt länkar till alla kurser.

Schemat:

26 maj, kl. 18.00, Amir Kheirmand, kock, https://us02web.zoom.us/j/81695644895

27 maj, kl. 20.00, Corinne Henriksson, frisör, https://us02web.zoom.us/j/84681893237

2 juni, kl. 20.00, Simona Muntean, bakbloggare, https://us02web.zoom.us/j/84203586741 

3 juni, kl. 20.00, barberare, https://us02web.zoom.us/j/89508248942

gratis matlagningskurser under coronaisolering

Först ut att hålla en Join Along är kocken Amir Kheirmand, tidigare vinnare av Sveriges Mästerkock. Han kommer att lära oss att göra de godaste tillbehören inför den stundande grillsäsongen.

Näst ut är kändisfrisören Corinne Henriksson som visar hur man håller frisyren i trim på hemmaplan. Därefter bjuds det på smarrigt bakverk lagad av Simona Muntean, bakbloggare som syns på TV4.

Kurserna genomförs på digitala videokonferensverktyget Zoom och kurserna såväl som verktyget är gratis för alla att ta del av. Under Join Alongsen kommer tittarna live kunna följa experternas tutorials steg för steg och ställa frågor.

Det krävs ingen föranmälan till Join Alongsen men antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. För de som inte har möjlighet att delta live under Join Alongsen kommer de även att läggas upp på YouTube i efterhand.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *