Hållbara klappar

hållbara julklappar

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Det skulle vara omodernt och förnekande att säga att vi idag inte lever i ett samhälle där det köps för mycket. För mycket prylar, kläder, resor, ja vi människor konsumerar ju för mycket, och det är inte heller speciellt okänt. 

Men, snart är det nog dags att börja tänka på julen och vad vad som hör där till. Förmodligen så kommer nära och kära önska sig något, men framförallt kommer du önska dig något. Och utifrån ovanstående bör du kanske tänka över vad du vill ha denna julen. Något du behöver och som är utav bra material. 

Det finns många listor på vad du kan köpa i julklapp till din familj. Vi vänder på listan och listar värda och hållbara klappar du kan önska dig, som fungerar likväl till vardag, fest eller kontor. 

Väska

En bra väska, av bra material. Vad som är så bra med just herrväskor är att de ofta är lite större. Det kommer med största sannolikhet finnas plats för din laptop och/eller dina träningskläder. 

Något du behöver

Önska dig något du redan hade tänkt köpa till dig själv, som du behöver. På så sätt blir det ett köp som ändå hade gjorts  – vilket är ett litet steg ifrån överkonsumtionen. 

Konsumtionsvaror till hemmet

Kanske en snygg diskborste i trä, den där billiga diskborsten i plast är inte bara ful och dålig för miljön den gör inte heller sitt jobb lika bra som en kvalitetsborste. Finns att köpa på de flesta kedjorna samt vissa större matbutiker. 

Har du barn, vet du att det kan bli rätt stökigt rätt fort. Det finns även snygga sopborstar i trä, som liknar diskborsten. Också bättre för miljön än sopborsten i plast samt att du kanske inte kommer inte behöva gömma undan den varje gång du använt den. 

Manschettknappar

Alla kanske inte använder manschettknappar. Men för er som gör det vet att de håller för evigt om man köper ett par av bra kvalitet, och inte bara det – de kan gå i arv. Om manschettknappar är med på din önskelista – önska dig några av enkel design. 

Kunskap

Dra lite extra nytta av julklappen och önska dig någonting som lär dig något. Kanske en bok, biljetter till en föreläsning, en kurs eller liknande.

Upplevelse

Detta måste vara den mest perfekta julklappen. Vinprovning, ölprovning, spa, bio, teater, you name it! Detta är en mer kvalitativ julklapp än en pryl eller ett klädesplagg. Förmodligen hade du aldrig unnat dig själv detta, så lika bra att önska sig det. 

Kläder och skor

Det är ju faktiskt 2019, så önskar du dig kläder och skor så finns det varumärken som jobbar hårt för att vara så klimatsmarta som möjligt. Välj hellre det än något från kedjorna eller andra större märken. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *