Restriktionerna är äntligen över – Hur påverkar det hur vi klär oss?

herrkläder med stil 2022
Bild: Eton Shirts

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Äntligen är de flesta av restriktionerna* borta! Det innebär sannolikt att vi nu kan se fram emot en mer normal vår och sommar. Det kommer såklart att få stora konsekvenser på hur vi klär oss. Här tar vi därför en närmare titt på herrkläder med stil för en vår och sommar fylld av fester.

I vår stora guide till herrmode har redan tidigare i år spekulerat i hur året kan tänkas se ut gällande hur vi klär oss. Då kunde vi inte förutse att de flesta restriktioner mot covid-19 skulle tas bort redan i början av februari.

Vi anade att kommande virus-varianter skulle bli lindrigare och att det sannolikt skulle leda till att det så småningom blev mer som en säsongsinfluensa. Det är vad som nu hänt och äntligen kan vi börja förbereda oss på en mer normal tillvaro igen!

Hur klär vi oss 2022?

herrkläder med stil 2022
Satsa på detaljer som hängslar och stilrena kostymklockor detta år!

Redan ifjol spekulerade vi i hur vi kommer att klä oss efter pandemin. Redan då kunde vi konstatera att det fanns en enorm coronatrötthet och att vi längtade efter att få umgås som vanligt med andra människor igen.

Det har dock ingen skillnad hur trötta vi är på restriktioner ifall viruset inte håller med. Det var något vi fick uppleva under andra halvan av fjolåret med utökade restriktioner.

Nu verkar det dock som att vi äntligen kommit till det stadie när vi kan lämna restriktionerna bakom oss. Det kommer såklart även att påverka herrmodet och de kläder vi bär.

Det glada 20-talet – herrkläder med stil

Vi nämnde även tidigare att det finns många likheter med 1920-talet och 2020-talet. Då liksom nu, kom man ur en pandemi som varade i drygt två år. Då levde man också i efterdyningarna av första världskriget, samtidigt som konjunkturerna vände uppåt.

Nu är vi visserligen inte i någon konjunkturuppgång. Istället finns mängder med tecken på att vi istället befinner oss i slutet av en fas där expansiva åtgärder driver upp priserna väldigt snabbt. Detta i kombination med varubristen kan driva upp inflationen väldigt snabbt.

Oavsett dessa orosmoln på den ekonomiska horisonten kommer 2022 sannolikt att bli ett år då fokuset blir på festmode igen. Efter att ha suttit hemma i några år längtar vi efter att få klä oss i mer extravagant stil igen.

Här tar vi därför fram inspiration med stilrena herrkläder bland det utbud vi hittar i kollektionerna detta år.

Stilrena herrkläder för fest

herrkläder med stil 2022

Det lär bli mycket festande bland många, precis som på 1920-talet. Därför finns all anledning att hämta inspiration från detta årtionde när vi klär oss. Men när det gäller detaljer och silhuetter är kanske 1930-talet ännu intressantare. Något som vi skrivit om många gånger här på Gentlemannaguiden.

Var hittar man herrkläder med stil?

stilrena herrkläder 2022

Det finns några klara favoriter här på redaktioner då det gäller stilrena herrkläder. Här hittar du snyggaste herrkläder med stil enligt kategorier:

Bästa butik för herrkläder av kvalitet

Care of Carl är definitivt vår favorit butiker online då det gäller herrkläder av kvalitet. Här finns nämligen ett stort utbud av kvalitetsmärken. Det är också snygga produktframställningar i butiken, vilket gör det enklare att hitta snygga kombinationer av olika stilar.

Kostymer och kavajer

Då det handlar om kostymer är Oscar Jacobson klart främst av alla nätbutiker. Det gäller inte endast svenska, utan även internationellt. Det som ibland kan vara lite bristfälligt hos ovan nämnda Care of Carl är utbudet av kostymer. Men hos Oscar Jacobson hittar du både ett stort utbud av olika kostymstilar och det finns även bra med storlekar hos sajten.

Det är även toppkvalitet på kostymerna och kavajerna hos Oscar Jacobson. Vi gillar också att du hittar många olika tyger på kostymerna och kavajerna. Du hittar dessa i allt från flanelltyg till vintern och lättare bomulls- och linnetyger till sommaren.

Skjortor och accessoarer

herrkläder stilrena
Skjortor från Eton

En herrmodebutik online som visat sig enormt kreativ under senaste säsonger är Eton. De har lanserat allt från snygga overshirts, till Terry-pikéer under senare år. Nyligen lanserade Eton även en fyrvägs stretchskjorta av hög kvalitet. Du hittar även mängder av snygga slipsar och scarves hos Eton.

Ett annat märke vi kan rekommendera både för skjortor och vadderade västar är Stenströms. Även här har vi sett mycket kreativitet i kollektionerna de senaste åren och numera hittar du många andra plagg än enbart högkvalitativa skjortor hos Stenströms.

Stiliga ytterplagg

Då det handlar om stiliga ytterrockar är det främst Oscar Jacobson du skall vända dig till. De senaste åren har märket lanserat flertalet ytterrockar i lyxig kashmirblandning. Det ger inte endast en snygg lyster på plaggen. Du får också en mjukhet på plaggen som är svår att matcha.

Vanliga frågor – herrkläder med stil

Var hittar man herrkläder med stil?

Vi har några klara favoriter bland modebutiker för stilrena herrkläder. Då det handlar om butiker med herrkläder från många olika märken är Care of Carl den klara favoriten med sin herrkläder av hög kvalitet. Bland enskilda märken är svenska Oscar Jacobson, Eton och Stenströms övriga favoriter då det handlar om kvalitetskläder.

Var hittar man herrkläder för fest?

Det är många som frågar efter herrkläder för fest när restriktionerna nu upphört. I denna artikel har vi samlat våra favoriter om du letar efter herrkläder med stil av hög kvalitet från svenska sajter.

Var hittar man herrkläder av bra kvalitet?

Det klara valet för många män som söker herrkläder av bra kvalitet är Care of Carl. Det är nordens främsta sajt för herrkläder inom premiumskiktet. Men vi kan också rekommendera att du går rakt in på sajter som Oscar Jacobson eller Eton om du vill ha tillgång till fler storlekar.

*Regeringen.se

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *