Dress for less: Här hittar du herrkläder på rea

Det finns allt fler möjligheter att handla herrkläder på rea online. Från att tidigare varit ett sätt att bli av med udda storlekar så har den hårda konkurrensen online tvingat fler näthandlare att rea herrkläder oftare. Idag kan man relativt enkelt spara 20-30% mot listpris på herrkläder, märkeskläder och accessoarer på rea.

Men med så många butiker för herrkläder online har det också blivit svårt att hålla koll på alla reor. Från att ursprungligen handlat om två reor per år – vinter och sommar – bombarderas vi nu av allt från stordagar som Black Week / Black Friday och Singles Day till mid season sales och kampanjveckor.

För att hjälpa så många välklädda män som möjligt att hitta rätt rea för dem har vi skapat den här guiden. Bokmärk den och kom tillbaka ofta, så slipper du googla dig igenom tio sidor sökresultat.

Shopping Clubs och outlets – herrkläder på rea året runt

Shopping Clubs erbjuder rea herrkläder online året runt

För den som inte vill vänta på reor finns flera outlets och s.k. shopping clubs som erbjuder rea året runt.

Zalando Lounge: Zalando Lounge är en shopping club som erbjuder tidsbegränsade reor på allt från herrkläder till köksinredning. Här kan du plocka upp baskläder, skor, klockor och träningskläder till bra priser.

Boozt och Booztlet: Boozt och Booztlet är två outlet-inrikade nätbutiker. Förenklat kan man säga att Boozt inriktar sig med på årets produkter och även har mycket till fullpris, medan Booztlet har mer äldre produkter och större rabatter. Här hittar du alltid bra priser på klassiskt herrmode som Gant, Ralph Lauren, BOSS, Lacoste, Hackett och Hilfiger.

Bäst rea: Herrkläder

rea herrkläder just nu

Just nu i juni är rean i full gång. Det här är en av årets bästa tillfällen att fynda herrkläder till 30-50% rabatt, och med ett bra utbud av storlekar.

Gant erbjuder just nu rea med upp till 50%! Här finns rätt många plagg som är väldigt trendbetonade, men vi hittar en hel del bra basplagg som skjortor och underkläder av bra kvalitet. Utbudet av storlekar är fortfarande bra.

Klassiska Oscar Jacobson har en outlet-sektion med över 400 varor på rea just nu. Utbudet av storlekar varierar men det finns ändå en hel del att välja på med rabatter från 30-60%. Glöm inte att det här är ett perfekt tillfälle att fynda tidlösa höst- och vinterplagg som rockar på rea.

Boozt har just nu rejäla rabatter, med 20% extra rea om du handlar mer än två plagg för 699 kr. Här hittar vi t.ex. chinos från Gant, button down-skjortor från Ralph Lauren och ett par klassiska badsandaler från Havaianas. Missa inte att gå med i Club Boozt för ytterligare rabatter.

För andra märken som rear just nu så kan vi tipsa om Cavour, Eton, John Henric, Magasin och Levi’s.

Bäst rea: parfymer, hudvård och hårvärd just nu

rea hudvård online

För den som älskar exklusiva parfymer så kör Gents en sällsynt rea med rabattkoden PERFUMESALE23 med 20% på märken som Floris och Acqua di Parma.

Våra tips: Så här handlar du smartast herrkläder på rea

Det finns några viktiga saker att tänka på när du köper herrkläder på rea. Bara för att du kan köpa ett plagg för halva priset behöver det inte betyda att det är ett bra köp. Här är våra bästa råd till dig som handlar på rea:

  1. Tänk långsiktigt: Vi rekommenderar alltid klassisk och tidlös stil på Gentlemannaguiden. Det kan också vara en bra tumregel att ha med sig när du köper kläder på rea. Är detta plagg som kan användas över flera säsonger? Satsa gärna på färger och design som håller över tiden istället för att jaga de senaste trenderna.
  2. Satsa på klassiska plagg: Till klassiska herrplagg som bör finnas i varje garderob hör åtminstone ett par snygga jeans med bra passform, en mörkblå kavaj, loafers och chinos. Även oxfordsskor, sneakers och ett par kvalitetsskjortor i vitt och ljusblå färg är värda att satsa på. Om du köper neutrala och klassiska färger finns en stor mängd av kombinationsmöjligheter i din garderob. Som tur är klassiska, jordiga färger inne inom herrmode just nu. Detta färger är färger som aldrig riskerar att gå ur mode på grund av den tidlösa elegans som de förmedlar.
  3. Hitta plagg för andra säsonger: Vi är rätt ofta kortsiktiga då det handlar om klädinköp. Vi vill gärna ha något som vi kan använda genast. Men om du har förmågan att tänka på lite längre sikt kan du göra riktigt bra fynd bland herrkläder som är utanför säsong. Du kan t.ex. hitta bra ytterrockar till billiga priser på sommaren. Och om vi är riktigt ärliga så har vi ju rätt kallt väder stora delar av året. Något som gör typiska vinterplagg användbara för största delen av året. Rean är alltså även ett perfekt tillfälle att ta sig en riktig funderare på vad som verkligen behövs i din garderob till de olika säsongerna. 
  4. Vilken stil är du i störst behov av? En av nyckelfrågorna då det handlar om klädinköp är ändå i vilket sammanhang du rör dig mest och alltså har störst behov av. Samtidigt är ju rea på herrkläder ett perfekt tillfälle att köpa det där speciella plagget som du inte skulle satsa på om det var till fullpris. Att köpa ett fint lyxplagg på rea kan med andra ord vara en bra investering trots att du kanske inte använder det varje vecka. Som regel kan det ändå vara en bra idé att tänka igenom lite närmare i vilka sammanhang du rör dig mest. Det är också de plagg du kommer att ha mest nytta av oavsett om det är rea eller inte.
  5. Tänk över olika kombinationer: En av nyckelfrågorna då det gäller alla klädinköp är hur du kombinerar olika plagg. I detta sammanhang har vi ofta rätt dålig fantasi och tänker endast i på hur ett enskilt plagg ser ut, snarare än att tänka på vilka kombinationsmöjligheter det erbjuder. Genom att införskaffa ett par sneakers eller loafers kan du få till antingen en mer avslappnad eller stilren helhet. Det samma gäller val av jeans eller chinos till kavaj eller överskjorta. En så enkel accessoar som en halsduk eller scarf kan också lyfta din outfit till nya nivåer. Det är väl värt att göra en inventering av din garderob även av denna orsak. Då får du en bättre översikt av vad du verkligen behöver för att kombinera med kläderna i din befintliga garderob.
  6. Satsa på kvalitet! I många fall tänker vi alltför mycket på priset då det handlar om kläder. Visst det är väl också orsaken till att du letar efter herrkläder på rea. Men det tål att upprepas – försök undvika undermålig kvalitet oavsett om det handlar om reaplagg! Det handlar inte endast om hållbarhet. Även känslan hos ett kvalitetsplagg är en helt annan. I längden kommer det även att ge dig bättre valuta för pengarna att i första hand tänka på kvalitet när du gör dina klädinköp.

När är det rea på herrkläder online?

Här hittar du herrkläder rea online

Det finns två stora tillfällen under året för rea på herrkläder online. Det är mellandagsrean – som ofta tjuvstartar redan dagarna före jul – och sommarrean, som brukar infalla strax efter midsommar. Vid de här reorna hittar man oftast de största rabatterna, eftersom lagren behöver tömmas inför nästa säsong och år. Samtidigt är de ofta svåra att nyttja därför att många storlekar tagit slut redan tidigare.

På hösten finns också ett antal populära shoppingdagar som Black Week / Black Friday och Singles Day. De inträffar precis i början av höst/vintersäsongen och även om rabatterna är mindre så brukar det finnas mycket mer att välja på. Det är också ett utmärkt tillfälle för partners att handla herrkläder på rea som julklappar till sina klädintresserade män.

Allt fler sajter erbjuder också Mid Season Sales – ofta 15%-30% rea – redan tidigt på säsongen. Det finns också ofta en uppsjö av kunddagar, temaveckor och kampanjer att sortera bland, men då handlar det om begränsade och ofta gamla delar av sortimentet. Om du vill handla något mer säsongsbetonat så är det här oftast enda chansen att handla på rea, sedan brukar storlekarna tryta.

För den som inte har något emot att handla äldre kollektioner finns dessutom ofta stående rea-avdelningar eller fynd-avdelningar med avsevärd rea på herrkläder och accessoarer från tidigare kollektioner. Här kan man ofta fynda mer tidlösa plagg som skor, ytterkläder, kostymer, business-skjortor och accessoarer på rea.

Vanliga frågor om att handla herrkläder på rea online

Var hittar man bästa rean på herrkläder online?

Om du letar efter exklusiva herrkläder på nätet är Care of Carl klar ett i Sverige. Här finns dock sällan en fortlöpande rea. Det samma gäller hos Mr Porter som är störst internationellt bland exklusiva herrplagg. I regel erbjuder dessa två sajter rea två gånger per år – i samband med vinter- och sommarrean. Du kan dock hitta rea på märkeskläder hos andra sajter, även om utbudet är aningen mindre.

Finns herrkläder med 70% rea?

Jo, Ibland erbjuder vissa sajter ända upp till -70% på utvalda herrplagg. Detta sker oftast under mellandagsrean och sommarrean, men kan också ske i samband med lagerrensning eller utförsäljning.

Var hittar man bäst rea på billiga herrkläder?

Sajter som Zalando Lounge, Booztlet och ASOS är väldigt populära i Sverige och erbjuder rea på billiga herrkläder med jämna mellanrum. Här kan du hittar reakläder på ända upp till -80% om du har riktigt tur!