Hitta glasögonen med hjälp av telefonen

glasögonhittare telefon

Många glasögonbärare säkerligen kan relatera till problemet med att hålla koll på dessa. Det är som de flesta av våra mest nödvändiga prylar – när vi som mest behöver dem är de alltid på något mystiskt sätt försvunna. Nu kan dock detta problem vara en historia, med en liten glasögonhittare som nyligen lanserats kan man nu få hjälp att hitta glasögonen med hjälp av telefonen.

Glasögonhittaren är en superliten Bluetoothsändare som fästs på glasögonskalmen med dubbelhäftande tejp. När sändaren är kopplad till telefonen kan du genom appen Orbit få sändaren att låta. Den inbyggda högtalaren ljuder i 80dB och du kan snabbt lokalisera glasögonen på hyllan, soffbordet eller – på huvudet.

Appen meddelar dig även om du går bortom räckvidden och tappar kontakten med sändaren. En notis dyker upp på telefonen och påminner dig om att du är på väg ifrån dina glasögon. Skulle du missa notisen kan du se på en karta var du senast hade kontakt med sändaren.

Glasögonhittaren kan fästas både på insidan och utsidan av skalmen och är så liten att den knappt syns på dina glasögon. Sändaren är bara 8 mm bred och passar de flesta glasögonmodeller. Glasögonhittaren drivs av ett uppladdningsbart batteri och har en batteritid på upp till en månad. Laddningsstationen kopplas direkt till sändaren på glasögonen och laddas via ett USB-uttag. Batteritiden på denna är upp till en månad och laddningstiden ca. 3 timmar.

Sändaren kopplas ihop med mobilen genom appen Orbit. I appen trycker du på en knapp som får sändaren att låta. Den inbyggda högtalaren ljuder i 80dB, så du snabbt och enkelt kan hitta var du förlagt glasögonen.

I appen kan du även ställa in så den skickar en notis om du lämnar räckvidden för kontakt med sändaren. Missar du notisen kan du se på en karta var du senast hade kontakt med sändaren. Notisen fungerar även som en bra påminnelse om det händer att du råkar lämna hemmet utan glasögonen på.

Appen Orbit finns att ladda ner på Apple Store eller Google Play kostnadsfritt.

Läs mer om glasögonhittare på SmartaSaker: https://www.smartasaker.se/sv/artiklar/glasogonhittare.html

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *